Zoek
Sluit dit zoekvak.

De prachtige dag van Frans en Marijke bij Ajax

Frans en Marijke in de ArenA

De AFCA Supportersclub stelt voor iedere thuiswedstrijd van Ajax twee kaarten beschikbaar (supporter + begeleider) voor supporters die het momenteel niet makkelijk hebben. Bijvoorbeeld door een ziekte, handicap of een andere maatschappelijke beperking. Eerder publiceerden we de verslagen over de dag van Cees (9), over de ervaring van Lass (11) en over de opkikker voor Lynn (9). Dit keer is het de beurt aan Frans, die een verslag heeft geschreven over de wedstrijd die hij met zijn vrouw Marijke heeft bezocht.

Voor Ajax – Excelsior hebben we deze twee kaarten ook nog beschikbaar. Ken jij een supporter die een dagje Ajax verdient? Geef hem of haar dan hier op. Na je aanvraag hoor je zo snel mogelijk van ons.

Er gelden enkele voorwaarden:

  • De aanmelder of degene die aangemeld wordt moet lid zijn van de AFCA Supportersclub. Nog geen lid? Je kunt je gemakkelijk aanmelden.
  • Op de wedstrijddag kunnen foto’s worden gemaakt van de supporter en begeleider.
  • De supporter en begeleider kunnen worden weergegeven in een bericht inclusief foto op de kanalen van de AFCA Supportersclub.
Het verslag, geschreven door Frans:

AJAX – PSV, 3 februari 2024

WAT EEN PRACHTIGE DAG HEBBEN WIJ BELEEFD BIJ AJAX! 

Wat waren wij blij toen we door de AFCA Supportersclub uitgenodigd werden voor de thuiswedstrijd AJAX – PSV!  

Ik had namelijk een aanvraag ingediend voor hun mooie clubactie, aangezien mijn vrouw Marijke heel erg tobt met haar gezondheid en binnenkort weer twee pittige operaties voor de boeg heeft staan. 

Marijke is groot fan van Ajax, maar was mede door haar gezondheid nog nooit eerder live bij een wedstrijd aanwezig geweest. Op de grote dag waarop wij door de Supportersclub de thuiswedstrijd tegen PSV mochten bijwonen, moest de thuiszorg wat eerder dan normaal komen om Marijkes infuus te vervangen.  

Met de auto, bepakt met rollator en stok, zijn wij vanuit het Brabantse Ravenstein op weg naar Amsterdam gegaan.  

Eenmaal in Amsterdam aangekomen werden we opgevangen door de penningmeester van de AFCA Supportersclub. Hij overhandigde ons de vrijkaarten bij het Bobby Haarms beeld, nadat er ook nog wat foto’s waren genomen.  

Marijke bij standbeeld Johan Cruijff

Voor Marijke was het best een hele kluif om met rollator naar de zitplaatsen in vak 110 te komen, maar ze keek haar ogen uit in het stadion. Ze genoot enorm van de geweldige sfeer in onze mooie ArenA! En ze sprong bijna ‘een gat in het lucht’ toen Ajax via een doelpunt van Berghuis scoorde! Ze heeft echt van elke minuut van de wedstrijd genoten, behalve natuurlijk in de minuut dat PSV tegen scoorde. Het stickertje met het logo van Ajax op de bril van Marijke mag er nog steeds niet vanaf. 

Deze belevenis bij Ajax was echt een opkikker voor Marijke en we zijn de AFCA Supportersclub hier heel erg dankbaar voor. Evenzo zijn we dankbaar voor de bijstand van alle stewards en de medesupporters die allemaal erg behulpzaam waren om ons op onze zitplaatsen te krijgen. 

Marijke in de ArenA

Na de wedstrijd hebben we nog met de nodige bluf een klein interview gegeven aan NH Nieuws. We hebben ons vertrouwen en geloof in Ajax uitgesproken, dat Ajax mogelijk op de tweede of derde plek zou kunnen eindigen.  

Marijke was super moe toen wij ’s nachts om 00.30 uur thuiskwamen na een uur in de file te hebben gestaan, maar het was het allemaal waard. Want oh wat heeft ze genoten. Nogmaals bedankt AFCA Supportersclub, die dit allemaal mogelijk heeft gemaakt. 

Groet,  

Frans en Marijke 

Frans en Marijke voor de ArenA

Sluit je aan

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!

SLUIT JE AAN

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!