De AFCA Supportersclub

De AFCA Supportersclub is een vereniging die vanuit de Ajax-supporters is opgericht en financieel onafhankelijk is van AFC Ajax.

Wat doen wij?

Door onze positie kunnen wij ons volledig inzetten voor de achterban zonder dat er sprake kan zijn van belangenverstrengeling. Net als alle Ajacieden willen wij terug naar de (Europese) top. Maar wij willen wel dat dit op de vertrouwde Ajax-manier gebeurt, dus met aanvallend voetbal, veel eigen jeugd, respect voor clubmensen, betaalbare toegangskaarten en met het enige echte (klassieke) Ajax-logo. De AFCA Supportersclub is één van de twee supportersverenigingen die erkend is door AFC Ajax.

De AFCA Supportersclub waakt over de clubcultuur, denkt actief mee met de Ajax-directie en het Ajax-bestuur, geeft waar nodig tegenwicht en zorgt ervoor dat de financiële doelstellingen en de commercie niet ten koste gaan van de club en haar supporters. De supporters behoren een belangrijke stem te krijgen binnen Ajax. Het eerste resultaat hebben we in 2006 bereikt, doordat voor het eerst in de geschiedenis van Ajax ook supporters lid zijn geworden. Nu is het belangrijk dat de Ajax ledenraad een juiste afspiegeling wordt van alle geledingen binnen de club. Pas wanneer er supporters worden gekozen om zitting te nemen in de Ajax ledenraad, kunnen wij als supporters echt zeggen een belangrijke stem te hebben. Tevens willen wij ervoor zorgen dat alle Ajacieden, hun Ajax op hun manier kunnen bezoeken zonder te veel overbodige maatregelen opgelegd door de (lokale) overheid of de club.

Naast bovengenoemde organiseert de AFCA Supportersclub ook activiteiten voor de supporters. Onze activiteiten zullen hoofdzakelijk plaatsvinden in de regio Amsterdam. Het Ajax Supportershome zal fungeren als belangrijke thuishaven. De AFCA Supportersclub organiseert jaarlijks een aantal thema-avonden, een zaal- en/of veldvoetbaltoernooi en andere activiteiten in het Supportershome. Ook leveren wij onze bijdrage aan het jaarlijks terugkerende Para Smit toernooi. Tevens organiseren wij busreizen naar Europese uitwedstrijden.

Onze nieuwsberichten vind je via deze Facebook-pagina, onze website en twitter.

Wij brengen het laatste Ajax-nieuws het eerst: voor en door Ajacieden.

Op onze website vindt je onder andere:
* fotoverslagen van thuiswedstrijden
* informatie voor onze achterban
* informatie over kaartverkoop
* wedstrijdverslagen
* nieuws over de jeugd vanaf De Toekomst