Search
Close this search box.

De AFCA Supportersclub

De AFCA Supportersclub is een vereniging die door Ajax-supporters is opgericht en financieel onafhankelijk is van AFC Ajax.

WIE ZIJN WIJ?

Door deze onafhankelijke positie kunnen wij ons volledig inzetten voor supporterszaken, zonder dat er sprake kan zijn van belangenverstrengeling. De AFCA Supportersclub is één van de twee supportersverenigingen die erkend is door AFC Ajax. Wij zijn dan ook een serieuze gesprekspartner van de club.

WAT WILLEN WIJ?

Net als iedere Ajacied willen wij met de club terug naar de (Europese) top. Maar wij willen wel dat dit op de vertrouwde Ajax-manier gebeurt, dus met onder andere aanvallend voetbal, veel eigen jeugd, respect voor clubmensen, betaalbare kaarten en met het enige echte (klassieke) Ajax-logo.

WAT DOEN WIJ?

Om bovenstaande te bewerkstelligen waakt de AFCA Supportersclub over de clubcultuur, denkt het actief mee met de Ajax-directie en het Ajax-bestuur, geeft het waar nodig tegenwicht en zorgt het ervoor dat de financiële doelstellingen en de commercie niet ten koste gaan van de club en haar supporters. 

De belangen van Ajax-supporters staan bij ons hoog in het vaandel. Mede daarom vinden wij dat supporters een belangrijke stem binnen Ajax moeten krijgen. Het eerste resultaat hieromtrent hebben we in 2006 bereikt, toen voor het eerst in de geschiedenis van Ajax ook supporters lid van de club zijn geworden. Het is belangrijk dat deze ontwikkeling zich voortzet en dat de bestuursraad van Ajax een juiste afspiegeling wordt van alle geledingen binnen de club. Want pas wanneer er supporters worden gekozen om zitting te nemen in de Ajax bestuursraad, kunnen wij als supporters écht zeggen dat we een belangrijke stem hebben. 

Ook willen wij ervoor zorgen dat alle Ajacieden hun club op een normale manier kunnen bezoeken. Dus: zonder onzinnige stadionverboden, zonder (uit)supportersverboden en zonder overbodige maatregelen opgelegd door de (lokale) overheid of de club.

Naast het behartigen van de belangen van Ajax-supporters, organiseert de AFCA Supportersclub ook activiteiten voor Ajacieden. Zo organiseert de AFCA Supportersclub jaarlijks onder andere een zaal- en/of veldvoetbaltoernooi. Tevens organiseren wij met regelmaat busreizen naar Europese uitwedstrijden in samenwerking met De Meersche Helden.

WAT HEBBEN WIJ AL BEREIKT?

De AFCA Supportersclub heeft zich de afgelopen decennia succesvol ingezet voor zaken die supporters aangaan. Mede door onze inzet en betrokkenheid is het volgende bereikt:

BESTUUR EN MEEWERKENDE LEDEN

Het bestuur van de AFCA Supportersclub bestaat uit de volgende personen:

Het bestuur vergadert/overlegt regelmatig met afgevaardigden van andere groeperingen binnen de club. Het bestuur vertegenwoordigt de Supportersclub, schuift aan bij wedstrijdoverleggen, kaart supportersgerelateerde problemen aan bij de club en draagt zorg voor duidelijke communicatie naar de achterban. Ook sturen zij de meewerkende leden aan.

Deze groep meewerkende leden ondersteunt het bestuur en is essentieel voor het draaiende houden van de Supportersclub. Hun werkzaamheden bestaan onder andere uit het beheren van de website en social media, het notuleren bij vergaderingen en het ondersteunen bij acties.

De AFCA Supportersclub draait geheel op vrijwilligers. Zowel de bestuursfuncties als die van de meewerkende leden zijn onbetaald en worden uitgevoerd in de vrije tijd.

ONZE WEBSITE EN SOCIAL MEDIA

Onze nieuwsberichten vind je via deze website én op onze social media. Via deze kanalen brengen wij het laatste Ajax-nieuws. Hierbij mag belangrijke supportersinformatie natuurlijk ook niet ontbreken. Op onze kanalen delen wij onder andere het volgende: