Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ruud Haarms alsnog in de Bestuursraad

Maandagavond vond de ledenvergadering van AFC Ajax plaats. Het meest omstreden agendapunt was de benoeming van Ruud Haarms als lid van de Bestuursraad. De afgelopen weken hebben we verschillende malen duidelijk gemaakt dat deze man daar niet thuis hoort. Er is een waslijst aan argumenten om deze Ruud Haarms een functie binnen de organisatie van Ajax te onthouden. Zie: https://afcasc.nl/bestuursraad-afc-ajax-begaat-grote-misstap/. 
Middels een brief aan de Bestuursraad hebben wij dit ook overduidelijk kenbaar gemaakt maar hierop hebben wij tot op heden geen enkele reactie mogen ontvangen. Zondag is in het stadion nog eens zichtbaar geweest hoe wij over de voorgenomen benoeming van Ruud Haarms denken.

Groot was onze verbazing daarom dat een meerderheid op de ledenvergadering alsnog Ruud Haarms de Bestuursraad in stemde. Natuurlijk konden we dit zien aankomen, zeker zolang Hennie Henrichs daar nog de scepter zwaait als voorzitter van de Bestuursraad. Maar de benoeming van Ruud Haarms kunnen we niet zomaar laten gebeuren. Iemand die in het bestuur van de Vereniging AFC Ajax zit moet een breed draagvlak hebben. Dat draagvlak heeft hij niet en is er al zeker niet bij de supporters en dat gaat hij ook nooit krijgen.

Ruud is de naam Haarms en een functie binnen de Ajax geledingen niet waard. Het zou hem en de Bestuursraad sieren als zij daar ook naar zouden handelen. Wij blijven er in ieder geval bovenop zitten.

Sluit je aan

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!