Zoek
Sluit dit zoekvak.

KamikAZe

De strijd om de schaal heeft dit jaar, vanwege de coronacrisis, niet geresulteerd in een landskampioen. Op basis van de ranglijst, na het laatst gespeelde competitieduel, heeft de KNVB Ajax aangewezen als nummer 1. Deze plek geeft recht op directe kwalificatie voor de Champions League.

Een logische keuze van de voetbalbond, zou je denken. Ware het niet dat er nog een hele andere competitie gespeeld wordt: De Calimerodivisie. Onze vrienden uit Eindhoven en Utrecht hebben al meerdere keren bewezen goede kanshebbers te zijn voor het kampioenschap van deze “competitie”. Nu blijkt ook AZ nog volop in de race te zijn. De club uit Alkmaar is het blijkbaar niet eens met de eindstand van de Eredivisie en maakt zichzelf volkomen belachelijk door in een ultieme kamikAZe-actie hun bezwaren hierover te uiten bij de UEFA. Achterbaks en schijnheilig, omdat zij dit doen na een periode waarin er reeds veel overleg is geweest tussen de top 4 van dit seizoen en iedereen uiteindelijk de situatie heeft geaccepteerd en zich solidair verklaarde. De Europese voetbalbond verwees de zaak naar de KNVB, die het protest van de Alkmaarders afwees. Dat was ook de enige optie. De regels zijn namelijk duidelijk; bij een gelijke puntenstand op de ranglijst, bepaalt het doelsaldo wie er bovenaan eindigt.

AZ had gehoopt dat het onderlinge resulaat met Ajax de doorslag zou geven. De Alkmaarders voerden argumenten aan als ‘het doelsaldo is variabel’ en er is ‘ruimte voor subjectieve interpretatie van de regels’. Zo kennen wij er ook nog wel een paar. Hoe vaak is Ajax niet benadeeld door die zelfde regels? Accepteren en verdergaan, is dan de enige mogelijkheid.

Als de club uit de kaasstad dan zo graag creatief bezig wil zijn, kunnen ze beter hun energie steken in het bedenken van een goed plan om komend seizoen de wedstrijden weer toegankelijk te maken voor supporters. Dus geen achterbakse en egoïstische acties meer bedenken, maar kansrijke iniatieven waar we allemaal wat aan hebben. We rekenen vanaf nu op mooie ideeën uit de grijze brij (brie?) van de kaaskoppies uit Alkmaar.

Sluit je aan

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!

SLUIT JE AAN

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!