Zoek
Sluit dit zoekvak.

Feyenoord trekt stekker uit Klassieker met uitsupporters

Feyenoord heeft laten weten voorlopig geen uitsupporters bij De Klassieker toe te laten. Wij betreuren dit ten zeerste en zeker de manier waarop.
Er was een plan van aanpak. Tot stand gekomen tijdens gesprekken met alle betrokken partijen waar ook de AFCA Supportersclub deel van uitmaakte. Daar waar Feyenoord vorig jaar al niet meewerkte vanwege een kosten-batenanalyse (zie  https://afcasc.nl/directie-feyenoord-houdt-uitfans-bij-klassieker-tegen/), verschuilen zij zich nu achter gebeurtenissen op amateur- en jeugdniveau om deze eenzijdige beslissing goed te praten.

Gaandeweg de diverse overleggen bekroop ons al het gevoel dat Feyenoord eigenlijk helemaal niet zit te wachten op Ajax-supporters in de Kuip. Je kan het haast een abc’tje noemen dat Feyenoord nu deze stok gebruikt om mee te slaan. Overigens zonder ons en de andere partijen hierin te kennen. Een vooringenomen besluit!

Feyenoord blokkeert hiermee een groots evenement waar heel veel Ajax-supporters al jaren naar uitkijken. Tijdens de bekerfinale in de Kuip is het bewijs geleverd dat zelfs op veel grotere schaal alles binnen de kaders kan blijven. Voor een dergelijke operatie tijdens De Klassieker moet wel de wil aanwezig zijn. Om het uiteindelijke doel te bereiken zal ook Feyenoord de handen uit de mouwen moeten steken. Een kwestie van de daad bij het woord voegen (hun lijfspreuk toch!?).
Een schijterige beslissing derhalve waarmee we weer terug bij af zijn. De AFCA Supportersclub blijft strijdbaar en zal te allen tijde zich hard blijven maken voor het bezoeken van alle uitwedstrijden.

Sluit je aan

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!