Zoek
Sluit dit zoekvak.

Actie tegen parkeerbeleid Heerenveen

Actie tegen parkeerbeleid Heerenveen

“2023: 1200 man met de wagen
2024: 750 man de bus in jagen”

“Parkerenveen”

“Parkeerterrein te klein
Heerenveen houdt uitsupporters aan de lijn”

Deze tekstdoeken waren voorafgaand aan de wedstrijd in Heerenveen in het uitvak te zien. De doeken werden begeleid met honderden parkeerborden.

Schandalige situatie

Uiteraard kwam deze actie niet uit het niets. In oktober werden wij tijdens het vooroverleg voor deze uitwedstrijd geconfronteerd met de mededeling dat in het vervolg nog maar 180 auto’s welkom zijn in Heerenveen. Het gevolg is dat meer dan zevenhonderd Ajacieden vanmiddag middels een verplichte buscombi naar Friesland moesten reizen. Niet vanwege eerdere incidenten – die zijn er de afgelopen jaren niet geweest tussen Ajax en Heerenveen – maar vanwege een gebrek aan parkeerplekken. Een schandalige situatie, waarin uitsupporters ondanks goede ervaringen van alle partijen keihard worden beperkt in hun vrijheid.

Standvastige houding

Uiteraard hebben wij na de mededeling vanuit Heerenveen onze onvrede laten blijken middels een brief. Deze stuurden wij gezamenlijk met Ajax en de Supportersvereniging Ajax (SVA) naar Friesland. Daarnaast deden we een voorstel om Ajax-supporters met pendelbussen naar het stadion te brengen. Ook deelden wij een uitgebreide toelichting op onze website. Hierin lees je tot in detail hoe de brief en het voorstel door de standvastige houding van de gemeente Heerenveen en de lokale politie tot niets leidden.

Daarom heeft het uitvak vandaag haar onvrede laten blijken. Dit is het begin van een proces met maar één doel: zoals vanouds massaal met de auto naar Heerenveen-uit. Het is aan ons om samen met Ajax en de SVA vol te blijven gaan voor een fatsoenlijke vervoersregeling. Het is aan (uit)supporters om net als vandaag de onvrede te laten blijken. En het is aan de gemeente en politie Heerenveen om gasten op een normale manier te ontvangen.

Sluit je aan

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!