Zoek
Sluit dit zoekvak.

Voetbalseizoen 19/20 zit er definitief op!

Ajax heeft op 7 maart in en tegen Heerenveen zijn laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld. Voor de laatste keer konden we Ziyech in het Ajax-shirt zien en naar alle waarschijnlijkheid is door deze belangrijke overwinning het (rechtstreekse) ticket voor de Champions League daar in Friesland veilig gesteld.

Ajax (Overmars) bracht drie weken geleden al naar buiten dat het einde van de competitie het enige goede besluit zou zijn in deze tijd waar gezondheid boven alles gaat. Overmars durfde te zeggen waar het op staat. Het voortzetten van dit Eredivisieseizoen zou (financieel) ongetwijfeld veel gunstiger geweest zijn voor onze club, maar tegelijkertijd zeer onverantwoord. Tevens was Ajax al in een vroeg stadium bereid een oplossing te bieden voor kleinere clubs die in moeilijkheden zouden komen door de Coronacrisis.

Bijna driekwart van de supporters zag de competitie ook liever gestaakt worden als er toch geen publiek meer welkom was. Wij staan daar uiteraard volledig achter, want voetbal zonder publiek is geen voetbal.
Ook de burgemeesters roerden zich. Ze zijn in het algemeen toch al niet idolaat van het voetbalwereldje, dus in deze kwestie vonden ze elkaar al snel: Geen voetbal meer dit seizoen!

Maar dan de KNVB. De eliteclub uit Zeist dacht namelijk heel anders over de voortgang van de competitie en prefereerde geld boven gezondheid. De zorg en dus de volksgezondheid wordt, nagenoeg door iedereen, in deze tijd op handen gedragen. Echter, niet door de nationale voetbalbond, een organisatie die altijd de mond vol heeft van de rol en invloed van de burgemeesters, maar zelfs hier zonder overleg aan voorbij ging. De KNVB vindt zichzelf kennelijk belangrijker dan wie en wat dan ook, verschuilt zich achter de UEFA en loopt er als een mak lammetje achteraan. Zouden ze toch gechanteerd worden door de “maffia” uit Nyon?

Nu de uitbetaling van de laatste televisiegelden heeft plaatsgevonden, de UEFA inmiddels is bijgedraaid voor wat betreft het verplicht uitspelen van de competities en de burgemeesters het hogerop hebben gezocht, heeft het kabinet dinsdagavond alsnog de KNVB overruled. Weten ze ook eens hoe dat voelt!
De KNVB treedt donderdag in overleg met de UEFA waarna het definitieve besluit wordt genomen. Aansluitend komen vrijdag alle clubs en de KNVB bij elkaar om de consequenties van het niet uitspelen van de competitie te bespreken (Ajax kampioen!). 

Deze soap heeft een bizarre wending genomen in deze minstens zo bizarre tijd. Ook wij hadden het allemaal natuurlijk liever anders gezien maar in alle realiteit is dit de enige juiste beslissing. Hoe jammer het ook is, want een half jaar zonder je cluppie, de sfeer, de adrenaline – het valt niet mee. Echter, onze tijd komt wel weer. Het zal nog even duren voordat we weer met ruim 50.000 supporters in de Johan Cruijff Arena kunnen zitten maar… Hou vol!

Ajax heeft overigens laten weten dat ze gaan kijken hoe om te gaan met de (seizoen)kaarten die de supporters al hadden aangeschaft voor dit seizoen. Wij zijn, in samenwerking met de ASD, over dit onderwerp en andere gerelateerde zaken in contact met Ajax. Samen met Ajax moeten we tot oplossingen kunnen komen.

Eén AJAX!

Sluit je aan

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!

SLUIT JE AAN

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!