Zoek
Sluit dit zoekvak.

Verslag ALV 26 februari 2021

Dinsdag 16 februari werd de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering gehouden. Deze keer helaas niet in ons vertrouwde supportershome maar, vanwege de geldende coronamaatregelen, een online bijeenkomst. Allereerst kwamen de financiële cijfers over het afgelopen jaar aan de orde. De penningmeester gaf daarop een toelichting en de kascommissie keurde de cijfers goed.

Er werd teruggeblikt op het jaar 2020. Een jaar waarin de coronacrisis ook het voetbal in z’n greep had. De voetbalcompetitie 2019-2020 werd niet uitgespeeld en de wedstrijden waarbij op 1,5 meter publiek aanwezig mocht zijn, waren een slap aftreksel van de normale beleving in een voetbalstadion. De AFCA Supportersclub trekt in deze moeilijke tijd samen met de directie van Ajax op. Voor wat betreft de niet gespeelde duels in het afgelopen seizoen (’19-’20) werd er geen compensatie aan Ajax gevraagd en was ons advies richting de SCC-houders ook hiervan af te zien. Hier werd massaal gehoor aan gegeven. Ajax was overdonderd door deze positieve respons. Ten aanzien van de seizoenkaarten voor het lopende seizoen kiest Ajax voor terugbetaling  van alle wedstrijden welke zonder publiek worden gespeeld. Een mooie geste van hun kant. Laten we hopen dat we weer zo snel mogelijk met z’n allen naar het stadion kunnen want daar doe je het tenslotte voor als supporter.

Op 21 augustus 2020 is het standbeeld van Johan Cruijff onthuld door Frank Rijkaard en een afvaardiging van de ASD. De AFCA Supportersclub participeerde namens de ASD in de werkgroep ‘Deze man verdient een standbeeld’. Het levensgrote kunstwerk staat bij de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA. Vanwege de coronamaatregelen was het helaas alleen mogelijk de onthulling plaats te laten vinden voor een zeer beperkte groep genodigden. Maar via live beelden op de mediakanalen van AFC Ajax werden alsnog miljoenen supporters bereikt.

Het ledenbestand van de AFCA Supportersclub groeit nog steeds en is het afgelopen jaar grotendeels geactualiseerd. Inmiddels is er een mooie nieuwe ledenpas voorhanden welke gereed is om naar de leden verzonden te worden. De ledenpas voorziet o.a. in een 10% korting op bestellingen bij de Ajax Fanshop.

Ook goed om te vermelden, is dat het statistisch aantoonbaar dat steeds meer Ajax-supporters de AFCA Supportersclub online weten te vinden. De mediagroep is onlangs uitgebreid met nieuwe schrijvers. Verder bedienen we onze leden met een regelmatige nieuwsbrief waarin alle nieuwe feiten en weetjes aangaande Ajax en de AFCA Supportersclub voorbijkomen.

Ook kijken wij als supportersclub altijd vooruit. Mocht het er weer van komen dat we naar het stadion mogen dan blijven wij ons inzetten voor het bezoeken van alle (uit)wedstrijden. De focus ligt daarbij vooral op Ado- en Feyenoord-uit. Ook Ajax zelf steunt ons hierin. Toevallig kwam op de dag van de ALV naar buiten dat de rechter Ajax in het gelijk heeft gesteld in de zaak om geen Ajax-supporters toe te laten bij Ado-uit van 24 februari 2019. Op deze bewuste dag organiseerde de AFCA Supportersclub een demonstratie in Den Haag om aandacht te vragen voor de ongegronde argumentatie deze wedstrijd voor uitsupporters te verbieden. De boodschap kwam destijds via de vele media-aandacht luid en duidelijk over. Deze uitspraak lijkt een stap in de goede richting. Zodra publiek weer bij voetbalwedstrijden wordt toegelaten, zullen de gesprekken met betreffende partijen weer een vervolg krijgen.

Verder is het de AFCA Supportersclub aan gelegen zich ook in 2021 goed te laten zien. Wij zijn er voor alle (fanatieke) supporters en willen graag belangrijk zijn voor onze leden. De bewaking van de clubcultuur maar ook de uitstraling van het stadion en het Ajaxshirt staan hoog op de agenda.

Tot slot kwam de herbenoeming van drie bestuursleden aan de orde. Jacob, Robert en Said zijn aftredend als bestuurslid, maar stelden zich verkiesbaar voor een nieuwe termijn van drie jaar. De vergadering steunde deze herbenoeming unaniem. Hans treedt af als bestuurslid maar blijft als medewerker betrokken bij de AFCA Supportersclub.   

Sluit je aan

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!

SLUIT JE AAN

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!