Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vanaf 1 september weer naar het stadion?

Het blijft een ongewisse tijd voor de voetbalsupporter. We worden heen en weer geslingerd tussen hoop en vrees. De laatste tijd is onomstotelijk bewezen dat voetbal zonder supporters een slap aftreksel is van waar voetbal eigenlijk over gaat. Poppen op de tribunes en supportersgeluid door de speakers is natuurlijk een gotspe. Moeten we dit volhouden tot 1 januari? De KNVB vindt van wel maar houdt tegelijkertijd de deur op een kier. Ondertussen hebben we ook het proefballonnetje van Hubert Bruls. De burgemeester van Nijmegen en voorzitter van het landelijk Veiligheidsberaad kwam dit weekend met het idee om toch al vanaf 1 september met publiek te gaan spelen. Volgens hem kan dat makkelijk met inachthouding van de verplichte 1,5 meter afstand. Deze week beslist het kabinet over evenementen vanaf 1 september en kunnen we dus wellicht meer duidelijkheid over dit plan verwachten.

En dan de vraag op welke speeldag en welk tijdstip dit moet gaan plaatsvinden. Uit een enquête van Supporterscollectief Nederland blijkt dat driekwart van de Ajax-supporters spelen op de zondagavond om 20:00 uur afkeurt. Ook zondagmiddag om 12:15 valt nog steeds slecht in de smaak. Het ideale tijdstip blijft, hoe kan het ook anders, zondagmiddag om 14:30 uur waarbij zaterdagavond om 19:45 uur een goed alternatief is.

De beslissing over bovenstaande zaken is te belangrijk om alleen over te laten aan de bobo’s in Zeist. Het zou goed zijn als supporters meer inspraak krijgen en serieus genomen worden bij de heren van de KNVB. Het Supporterscollectief Nederland, waarin de AFCA Supportersclub participeert, moet daarin een rol van betekenis spelen en meer voet aan de grond krijgen zodat meegedacht kan worden over hoe het nu verder moet met het betaalde voetbal in Nederland. Wij, als AFCA Supportersclub, staan achter de goede bedoelingen van het Supporterscollectief en steunen hen daarin.

Uiteraard volgen we deze ontwikkelingen de komende tijd op de voet en houden we jullie via onze diverse mediakanalen op de hoogte hiervan.

Sluit je aan

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!