Zoek
Sluit dit zoekvak.

Van Praag en Van Wijk: maak plaats voor een nieuw Ajax-tijdperk!

Van Praag en Van Wijk maak plaats voor een nieuw Ajax-tijdperk

Met het behoud van Alex Kroes voor Ajax lijkt de bestuurlijke rust te zijn teruggekeerd. We zeggen met nadruk ‘lijkt’, want dit is allerminst het geval.

Michael van Praag en Leo van Wijk blijven standvastig op hun plek zitten als commissaris binnen de Raad van Commissarissen (RvC). Dit terwijl hun opdracht duidelijk is: bestuurlijke rust creëren, goede opvolgers zoeken en snel terugtreden. Hier zit geen woord Spaans bij. Ook tijdens een overleg op maandag 2 oktober 2023 heeft Michael van Praag in het bijzijn van een afvaardiging van de Bestuursraad naar ons uitgesproken dat zijn aanstelling als commissaris/voorzitter van de RvC ‘tijdelijk’ zou zijn.

Invulling geven aan tijdelijkheid

Na alle gebeurtenissen van de afgelopen maanden lijkt het ons het juiste moment om invulling te geven aan het woord ‘tijdelijk’. Daarom vragen we Michael van Praag en Leo van Wijk nogmaals om zichzelf snel te laten vervangen door nieuwe commissarissen die passen bij het Ajax van morgen. Bij voorkeur vóór aanvang van het nieuwe seizoen, om zo in alle rust te bouwen aan een nieuwe toekomst.

Een nieuw Ajax-tijdperk

De AFCA Supportersclub heeft al eerder uitgesproken voorstander te zijn van het ‘nieuwe’ Ajax, zowel op als buiten het veld. Een Ajax waarmee we de toekomst in kunnen. De heren Van Praag (76) en Van Wijk (77) zijn synoniem aan het oude Ajax en staan de bestuurlijke ontwikkeling van Ajax in de weg. Net zoals een oudere voetballer de ontwikkeling van een jonge voetballer in de weg staat. Wij willen sowieso af van het zogenaamde ‘Russische model’ binnen Ajax, waarbij een handjevol ereleden het al tientallen jaren voor elkaar krijgt om steeds weer zichzelf, elkaar of vertrouwelingen op belangrijke posities neer te zetten.

Tijd voor échte verandering

Van Praag en Van Wijk, wees waardige ereleden van Ajax en kom jullie afspraak na. Laat je heel snel vervangen door nieuwe commissarissen en luid daarmee een nieuw Ajax-tijdperk in!

Sluit je aan

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!