Zoek
Sluit dit zoekvak.

Valentijntje

Als er over voetbal in het algemeen en Ajax in het bijzonder een mening gegeven moet worden, is de Telegraaf c.q. Valentijn Driessen er altijd als de kippen bij. Logisch, want daar leeft dit sensatiegeile medium van. Maar wat Valentijntje misschien nog wel leuker vindt, is de lezer en daarmee ook de supporter bashen.

De Telegraaf gaat er prat op Amsterdams nieuws te brengen en staat vooraan als er wat over Ajax te melden is. Valentijntje gooit er dan altijd nog even een schepje bovenop waarbij hij z’n eigen bekrompen gedachtegoed en moraal over de supporters uitstrooit. Nu kunnen we bijna wekelijks wel reageren op hem maar dat doen we niet. Die aandacht verdient hij ook niet. Maar zo af en toe is het toch goed Valentijntje met beide beentjes op de Westlandse grond te zetten.

Dat Valentijntje niets met supporters heeft, weten we al lang en dat is ook geheel wederzijds. Hij is ook degene die vindt en predikt dat supporters alleen maar gewelddadig en sociaal zwakbegaafd zijn. Maar wat wij denken, is dat Valentijntje een jongetje is dat heel erg gepest werd (en/of wordt) en nu als vergeldingsactie, via alle tot zijn beschikking staande kanalen, de goegemeente wil laten weten dat supporters het voetbal stuk proberen te maken.

Vandaag haalt hij namelijk maar weer eens zijn stokpaardje van stal door te pleiten voor voetbal zonder uitsupporters. Ieder incident(je) grijpt hij aan om dit infantiele statement nieuw leven in te blazen. Valentijntje heeft er vooral schik in elk fakkeltje als extreem supportersgeweld te betitelen en daarom ervoor te pleiten de uitvakken voorgoed leeg te laten. De AFCA Supportersclub maakt zich al jaren sterk alle uitwedstrijden te kunnen en mogen bezoeken. Iets wat ook kan en zeker moet. Het voetbal is gebaat bij de steun van supporters maar zeker ook die van de uitsupporters. De afgelopen periode heeft maar weer overduidelijk uitgewezen dat dat ook essentieel is. Het voetbal, en dan vooral de beleving daarvan, is zonder supporters en dus ook zonder uitsupporters een slap aftreksel van de mooiste bijzaak van het leven. Door zaken te verbieden los je het probleem niet op. Opportunisme heet dat. Of in het geval van Valentijn Driessen: een theatrale schreeuw om aandacht.

Vandaar dat we Valentijntje weer eventjes van repliek willen dienen want deze moraalridder moet niet denken dat hij met z’n wijsheid de (supporters)wereld denkt te kunnen verbeteren. Begin bij jezelf wijsneusje en verzin leuke items voor je krantje maar vermoei ons niet. Bespaar ons je kleinburgerlijke, onzinnige praatjes.

Sluit je aan

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!

SLUIT JE AAN

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!