Zoek
Sluit dit zoekvak.

Valentijn neem nog een slok azijn

Ondanks dat Ajax vrijwel het gelijke seizoen zonder publiek heeft gespeeld, was de kampioensvreugde onder de supporters afgelopen zondag zeer uitbundig. Juist omdat de club al veel te lang de support in het stadion heeft moeten missen, besloot een groot gedeelte van de aanhang zich na het behalen van de schaal te verzamelen bij de Johan Cruijff Arena. Een spontane huldiging was het gevolg.

Uiteraard stonden de critici, met zoals gewoonlijk Valentijn Driessen vooraan, te trappelen om hun kritiek te uiten op de Ajax-supporters. Maar daar bleef het niet bij. Politici, waaronder enkele ministers, die immers afgelopen maanden zelf talloze keren de fout in gingen, deden hun beklag over het Amsterdamse kampioensfeest. Gelukkig begreep de spelersgroep en technische staf de emotie en blijdschap van de supporters wel en vierde het feestje mee. 

Natuurlijk hebben we nog steeds te maken met de geldende coronamaatregelen. Toch snapt iedere voetballiefhebber dat na een seizoen met lege tribunes de ontlading van een kampioenschap zo groot is dat men dat met de club wil vieren. Daarbij is het natuurlijk onbegrijpelijk dat er, nota bene met de kampioenswedstrijd, geen supporters aanwezig mochten zijn, vooral omdat de week ervoor tijdens de wedstrijd tegen AZ maar weer eens bewezen werd dat het gewoon mogelijk is.

Het Ajax-bashen door meneer Driessen zijn we inmiddels wel van hem gewend. Als (riool)journalist van een op sensatie beluste krant, kan je eigenlijk ook niet anders dan op een populistische manier proberen de publieke opinie te beïnvloeden. Eigenlijk is het best wel treurig als dat je baan is, meneer Driessen. Telkens moet je de zogenaamde moraalridder uithangen terwijl je eigenlijk stiekem zelf ook met ons het kampioensfeestje had willen mee vieren.

Maar goed, blijf vooral over ons schrijven en ouwehoeren. Wij hebben de dubbel en die pakt niemand ons meer af!

Sluit je aan

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!