Zoek
Sluit dit zoekvak.

Supporters eren Johan Cruijff met standbeeld naast stadion

“Deze man verdient een standbeeld!”
Met deze slogan start een groep Ajax-supporters, verenigd in een werkgroep, het initiatief om geld in te zamelen voor een standbeeld van Johan Cruijff in Amsterdam.

Na het overlijden van Johan Cruijff (24 maart 2016) zijn er verschillende initiatieven geweest om de legendarische nummer 14 te eren. De uiteindelijke naamsverandering van het stadion is inmiddels een feit. Vanuit, en met de steun van, supporters wordt met het standbeeld een blijvend en toegankelijk eerbetoon in de buurt van de Johan Cruijff ArenA gerealiseerd.

Herjan Pullen, woordvoerder namens de werkgroep: “Het staat voor ons buiten elke discussie dat Johan Cruijff de beste voetballer is die Ajax en Nederland ooit heeft voortgebracht. Tevens is hij een inspirator voor ons allemaal. Hij heeft Ajax, de club waar wij zo trots op zijn, wereldwijd op de kaart gezet. Deze man verdient een standbeeld.”

Deze actie is niet door iemand georganiseerd, maar voor iemand. Dat is de kracht van de campagne. Iedere Ajacied kan op zijn of haar eigen wijze aan het standbeeld bijdragen. Net als in 2011, toen het standbeeld van Bob Haarms werd gerealiseerd.

De komende tijd wordt op verschillende manieren aandacht gevraagd voor de actie. De aftrap zal zijn tijdens de thuiswedstrijd van Ajax tegen Sturm Graz op 25 juli.
Doneren kan via de website (www.dezemanverdienteenstandbeeld.nl), maar ook tijdens een grote collecte die er bij een nader te bepalen thuiswedstrijd van Ajax wordt gehouden.

Het doel is het standbeeld binnen twee seizoenen te onthullen.

Sluit je aan

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!