Search
Close this search box.

Super League: Ajax geeft het juiste antwoord

Zoals iedereen ongetwijfeld mee heeft gekregen is er een enorme commotie ontstaan omtrent de Super League. Kort samengevat: het gaat hier om een toernooi georganiseerd door een aantal andere grote Europese voetbalclubs die met dit concept ervoor zorgen dat de financiële kloof met de rest nog groter zal worden. Door de talloze negatieve reacties vanuit heel Europa was al te constateren dat het idee niet geliefd was. Ook onze club heeft zojuist een statement naar buiten gebracht waarin Ajax zijn afkeur laat blijken tegenover het idee van de Super League. Een statement dat wij uiteraard al hadden verwacht en ook ondersteunen.
De volledige tekst hiervan vind je hieronder:

Maandagmiddag werd bekendgemaakt dat de UEFA Champions League in een andere opzet zal gaan worden gespeeld. Een dag eerder kwam ook nieuws naar buiten over de Super League. Edwin van der Sar reageert op die ontwikkelingen.

De algemeen directeur zegt er het volgende over: “Ajax is volledig verrast door en teleurgesteld in de aankondiging van een mogelijke Super League. Wij steunen juist de nieuwe opzet die door de UEFA is voorgesteld, zoals maandag is bekrachtigd.

Via mijn werk voor de ECA ben ik al een aantal jaren betrokken bij gesprekken over een nieuwe opzet van de UEFA clubcompetities. Ajax heeft in een eerder stadium samen met de ECV en de KNVB gestreden voor een aantal veranderingen, bijvoorbeeld om deelname aan de UEFA Champions League voor de clubs toegankelijker te maken.

Wij dachten in het zogenaamde Zwitserse model, met meer internationale wedstrijden voor meer clubs, de oplossing gevonden te hebben. Wij zijn zeer teleurgesteld in de plotselinge en late ommezwaai die collega-directeuren van enkele internationale topclubs dit weekend gemaakt hebben, met als gevolg dat een hele onzekere periode dreigt aan te breken voor het Europese voetbal.”

Bron: Ajax.nl
Foto: VAK410.nl

Sluit je aan

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts €10,- per seizoen kan dat!

SLUIT JE AAN

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 10,- per seizoen kan dat!