Zoek
Sluit dit zoekvak.

Stay Strong Appie

Joël Veltman, natuurlijk onze publiekslieveling Donny, maar ook spelers die men iets minder kan heugen zoals El Ghazi of zelfs Damil Dankerlui. Deze spelers hebben buiten dat zij allemaal ex-spelers van ons aller Ajax zijn nog een bijzonder ding gemeen, namelijk dat zij allen bij hun nieuwe club voor het rugnummer 34 hebben gekozen. Iedere Ajacied weet natuurlijk dat dat niet voor niks is, maar dat dit een getal is met een enorme emotionele lading.

Op 8 juli 2017 sloeg namelijk het noodlot toe. In een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen in het Oostenrijkse Mayrhofen, waar Ajax destijds op trainingskamp was, zakte Abdelhak Nouri, door iedereen ‘Appie’ genoemd, in elkaar. Het was snel duidelijk dat de situatie ernstig was, medespelers waren in tranen, maar ook de spelers van Werder Bremen en de aanwezige supporters waren zichtbaar aangeslagen. Uiteindelijk bleek het om een hartstilstand te gaan met hersenschade tot gevolg. Voor Appie betekende dit dat hij waarschijnlijk nooit meer zou kunnen voetballen en dat de dagelijkse dingen die voor ieder normaal zijn, voor hem onmogelijk werden.

Vrijwel meteen na deze verschrikkelijke gebeurtenis kwam er een stortvloed aan steunbetuigingen van collega-voetballers en andere prominenten binnen de voetballerij. Ook de supporters besloten om bijeen te komen in Geuzenveld, de ouderlijke wijk van Appie. Iedereen herinnert zich nog wel de foto waarbij de vader van Appie alle aanwezigen emotioneel bedankte. Deze foto zei meer dan 1000 woorden en was typerend voor de situatie, iedere aanwezige was daar om de familie een hart onder de riem te steken. Personen die wellicht niet eens een onderlinge band hadden, stonden zij-aan-zij om hun steun te betuigen. Want dat is precies wat Appie altijd deed, hij was een verbindende factor en kon met iedereen goed opschieten. Niet voor niets gingen er duizenden shirts met de naam ‘Nouri’ over de toonbank en werden er meerdere boeken over hem geschreven.

Buiten zijn vriendelijke en sociale karakter was Appie ook een geweldige voetballer. Als een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding had hij net zijn debuut mogen maken voor Ajax 1 en natuurlijk zoals het hoort meteen zijn eerste doelpunt gemaakt. Voordat hij in het eerste debuteerde, speelde hij onder andere met zijn maatje Donny al de sterren van de hemel op de Toekomst. Iedereen herinnert zijn actie nog wel in de Youth League waarmee hij door middel van een ‘schijntrap’ zijn tegenstander fopte. Mede door nog tientallen andere geweldige acties klopte hij nadrukkelijk op de deur van het eerste elftal.

Vandaag wordt Appie 24 jaar. Nog altijd denken we aan hem en zijn familie.

Stay Strong Appie

Sluit je aan

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!

SLUIT JE AAN

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!