Search
Close this search box.

Rechter veegt stadionverbod van tafel

Vanochtend berichtte AT5 dat vanwege de wedstrijd Ajax-Union Berlin meerdere plekken in de stad door de gemeente zijn aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Ook meldde de stadszender dat het dragen of zelfs in bezit hebben van gezichtsbedekkende kleding kan leiden tot een stadionverbod. Dat een opgelegd stadionverbod soms met succes kan worden aangevochten bij de rechter werd eerder deze week bekend.

Een Ajax-supporter had een stadionverbod van 36 maanden en een geldboete opgelegd gekregen, omdat hij bij de wedstrijd Ajax-Rangers (7 september 2022) over een hekje zou zijn geklommen waardoor hij zich in een ander vak begaf dan waarvoor hij een kaartje had. Het door de KNVB opgelegde verbod was in eerste instantie voor 18 maanden, maar werd verdubbeld omdat de jongen geen pasfoto had ingeleverd. De supporter stapte naar de rechter die oordeelde dat de duur van het stadionverbod ‘disproportioneel‘ was.

Het gebeurt regelmatig dat stadionverboden te snel, onterecht of voor een te lange duur worden opgelegd. Ga daarom altijd in beroep bij de KNVB als jij een stadionverbod hebt gekregen waar je het niet mee eens bent. Tevens is er een Supporters Advies Commissie (een initiatief van AFCA Sc en de SVA) waar je contact mee kunt opnemen: sacommissie@hotmail.com

Sluit je aan

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts €10,- per seizoen kan dat!

SLUIT JE AAN

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 10,- per seizoen kan dat!