Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ook dit seizoen geen Ajax-supporters bij Ado uit

 

Burgemeester Krikke heeft besloten bij de wedstrijd Ado – Ajax op 6 oktober wederom geen Ajax-supporters toe te laten. Volgens de burgemeester en Ado Den Haag zijn de gespannen verhoudingen tussen beide supportersgroepen een te groot risico.

Op 24 februari van dit jaar hebben 249 supporters, onder aanvoering van de AFCA Supportersclub, nog gedemonstreerd in Den Haag. De demonstratie verliep vreedzaam, eensgezind en zonder problemen. De boodschap aan Burgemeester Krikke kwam luid en duidelijk over: Supporters in het uitvak bij de eerstvolgende Ado – Ajax.

Helaas zal het dus ook deze keer daar niet van komen. Stelselmatig wordt het plan van aanpak genegeerd. Het plan dat door alle partijen werd ondersteund dus ook door de gemeente Den Haag. Het schijnt nog steeds onmogelijk te zijn een aantal bussen met Ajax-supporters in “het meest veilige stadion van Nederland” te kunnen ontvangen. Tevens voorziet het licentiereglement van de KNVB erin dat alle supporters van bezoekende clubs de gelegenheid moeten krijgen wedstrijden te bezoeken.

De AFCA Supportersclub blijft strijdbaar en zal zich weer bezinnen op verdere stappen waarbij een tweede demonstratie niet wordt uitgesloten. Wij zullen ons altijd hard blijven maken voor het bezoeken van alle (uit)wedstrijden van ons aller Ajax.     

Sluit je aan

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!