Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onana & Ajax VS UEFA: de stand van zaken

Het zal geen enkele Ajacied ontgaan zijn dat André Onana geschorst is. Volgens de huidige stand van zaken betekent dit dat onze doelman gedurende één jaar geen enkele wedstrijd mag spelen. Zelfs trainen is door onze vrienden van de UEFA verboden. Deze straf is volgens ons volstrekt buiten proporties. Enerzijds omdat Onana aangeeft dat het ging om een menselijke fout, anderzijds omdat twee spelers van RB Salzburg enkele dagen geleden voor een soortgelijke overtreding ‘slechts’ drie maanden werden geschorst. Ook deze spelers gaven aan dat zij per ongeluk verkeerde middelen hebben genomen.

Inmiddels heeft Ajax twee advocaten in de arm genomen. Dolf Segaar zal samen met de Spaanse Javier Ferrero de verdediging voeren bij het internationale sporttribunaal CAS. Beide heren hebben veel ervaring met rechtszaken in de sportwereld. Er is nog geen officieel hoger beroep aangetekend bij het CAS, maar dit gaat nog wel gebeuren voor de deadline op 8 maart.

Segaar heeft inmiddels aangegeven dat hij voor de zomer een uitspraak verwacht. De advocaat gaat de zaak in ieder geval met vertrouwen tegemoet. Volgens hem is er kans op strafvermindering: “Dat men in hoger beroep gaat, is omdat die kans er is. Er zullen weer andere arbiters naar kijken dan in eerste instantie is gedaan. Het CAS mag alles opnieuw zelf bekijken en de kans bestaat dat zij andere waardes hebben dan de UEFA.”

Natuurlijk hebben we met keeper Maarten Stekelenburg een jongen van de club die zijn werk meer dan prima doet. Desondanks weet iedereen dat de schorsing van onze eerste doelman een grote klap is voor Ajax, de supporters en uiteraard André zelf. Gezien de omstandigheden en de serieuze manier waarop Ajax de zaak oppakt, hopen en verwachten wij een succesvol hoger beroep.

André, wij staan achter je!

Sluit je aan

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!

SLUIT JE AAN

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!