Zoek
Sluit dit zoekvak.

Niemand komt aan ons aller Ajax

Sven Mislintat

De zaak-Mislintat; de onderste steen moet boven!

De tweede helft van het seizoen is inmiddels begonnen met een moeizame overwinning op Go Ahead Eagles. Het zijn weer drie belangrijke punten om aan te haken om de strijd voor Europees voetbal.

Het is tekenend voor dit seizoen. Het seizoen 2023-2024 dat nu al de geschiedenisboeken ingaat met het aanstellen en het snelle vertrek van Sven Mislintat als technisch directeur, het aantrekken van twaalf spelers (elf aankopen en één transfervrij) en een historische laatste plaats in de eredivisie na speelronde 10.

Dit seizoen heeft ook zeker positieve kanten. Ondanks de slechte resultaten van Ajax 1 is de Johan Cruijff ArenA elke wedstrijd uitverkocht en staan wij als supporters als 12e man achter het elftal. En alle aandacht die we van alle critici en de media uit Nederland krijgen toont maar weer aan hoe groot Ajax is.

Gelukkig weet John van ’t Schip wel het maximale uit deze Ajax-onwaardige spelersgroep te halen. Hij heeft de boel redelijk op de rit gekregen. John is ingestapt bij zijn Ajax op een ongelofelijk moeilijk moment in zijn leven. Daar hebben we enorm veel respect en waardering voor.

Maar we zouden alweer bijna vergeten wat de oorzaak is van de rampzalige seizoenstart. Het begon allemaal in mei, met de aanstelling en het snelle vertrek van Sven Mislintat die onze club mogelijk voor vele miljoenen heeft opgelicht. Het lijkt erop dat er voor veel aangekochte spelers veel te hoge transfersommen zijn betaald. Bedragen die totaal niet passen bij de kwaliteit van de spelers. Wat is er met deze vele miljoenen euro’s gebeurd? Waar is dit geld terechtgekomen? Het zijn vragen die bij veel supporters tot op de dag van vandaag leven.

Allemaal vragen die hopelijk beantwoord worden in het eindrapport van het onderzoek door KPMG. Want ook dat zouden we bijna vergeten. In opdracht van Ajax is er eind september een onderzoek gestart naar mogelijke belangenverstrengeling bij alle transfers die in de zomer van 2023 hebben plaatsgevonden. Mislintat heeft zaken gedaan met een spelersmakelaar die aandelen heeft in een bedrijf waarvan hij zelf ook aandeelhouder is. Dit zou bij zowel Raad van Commissarissen als directie van Ajax niet bekend zijn geweest.

Het eindrapport zal ook bloot moeten leggen of de processen rondom de aanstelling van Mislintat en het aankopen van nieuwe spelers wel goed zijn opgevolgd. Zo kunnen de verantwoordelijken daarop worden aangesproken.

De AFCA Supportersclub wacht met spanning de uitkomst van het eindrapport af. Wij zijn van mening dat alle Ajax-supporters recht hebben op de waarheid. Zij hebben het afgelopen jaar een hoop moeten incasseren. Of dat nu in het stadion was of op de maandagochtend tijdens de koffie op het werk.

Niemand komt aan onze club. En we laten al helemaal niet individuen ongestraft onze club oplichten of beschadigen. De onderste steen moet boven!

Sluit je aan

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!