Search
Close this search box.

Marcouch, van spelers blijf je af!

Na afloop van de uitwedstrijd tegen Vitesse wilden de Ajax-spelers hun supporters bedanken. Geheel volgens traditie wensten de spelers dit te doen door hun shirt aan de Ajacieden in het uitvak te geven. Helaas staken enkele overijverige stewards hier een spreekwoordelijk stokje voor. Met veel tumult hielden zij de Ajax-selectie, en in het bijzonder Dušan Tadić, tegen. Uiteindelijk werden de shirts door een Ajax-medewerker naar de supporters gebracht.

Eind goed, al goed, zul je denken. Toch moest er nog worden afgegeven op zowel de spelers als supporters van ons aller Ajax.

De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch liet een paar dagen na de wedstrijd namelijk van zich horen: ‘Van stewards blijf je af. Ook als je Dušan Tadić heet’ luidde de populistische kreet van Marcouch. Wellicht was de heer Marcouch nog dronken van geluk na het behaalde punt tegen de landskampioen, want deze uitspraak slaat kant noch wal.

Wie de beelden bekijkt ziet dat Tadić op geen enkel moment fysiek contact met de stewards zocht. Andersom is dit wel het geval. De Ajax-aanvoerder wordt namelijk meerdere malen vastgepakt en weggeduwd. De beelden bewijzen dus de onzinnigheid van de uitspraak van de Arnhemse burgervader.

Naast deze kolder kwam Marcouch met nóg meer flauwekul aanzetten. De reden voor het blokkeren van de Ajax-spelers door de stewards was volgens hem namelijk: ‘Ze waren bang dat de Ajax-supporters zouden uitbreken’. Al jarenlang is het gebruikelijk om shirtjes aan supporters te geven na afloop van de laatste wedstrijd. Nimmer is er ook maar één Ajax-supporter bij zo’n gelegenheid uitgebroken. Wij vragen ons af of hier sprake is van een ongegronde ‘reden’ of van een leugen.

Onze conclusie is dat deze burgemeester enkele onjuiste en onterechte uitspraken heeft gedaan. Dus: Marcouch, van stewards blijf je af, maar van spelers ook!

Sluit je aan

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!