Zoek
Sluit dit zoekvak.

Laat één idioot het niet verpesten voor de rest

We hebben de afgelopen jaren vaker in De Kuip gewonnen, dus dat was afgelopen ochtend niet het gespreksonderwerp bij het koffiezetapparaat. Het ging juist vooral over de aansteker die op het hoofd van Davy Klaassen terechtkwam. Dit is een onbegrijpelijke actie en wat ons betreft krijgt de dader een flinke straf aan zijn broek. Spelers laat je met rust, dat geldt te allen tijde.

Vanochtend kwam naar buiten dat Politievakbond ACP niet blij is met deze gebeurtenissen. Dit kunnen we begrijpen, alleen gingen zij nog een stukje verder. Voorzitter Wim Groeneweg laat daarnaast namelijk weten dat de discussie om uitsupporters helemaal te verbieden bij risicowedstrijden weer op tafel moet. “Gedrag van dit soort ‘supporters’ gaat alle perken te buiten en verpest een leuke voetbalavond voor veel mensen. Het kost de maatschappij veel geld en politiecapaciteit om dit in goede banen te leiden”, schrijft Groeneweg op Twitter.

Wij betreuren deze uitspraken enorm en vragen ons af wat dit incident te maken heeft met het weren van uitsupporters. Er waren gisterenavond niet eens uitsupporters aanwezig. Het mag niet zo zijn dat een actie van een individu de aanleiding is om grote supportersgroepen te weren. Wij zullen ons daarom, ook na gisteren, nog steeds vol inzetten voor de terugkeer van uitsupporters tijdens De Klassieker. Er moet een gepaste straf voor de dader komen, maar het collectief moet niet lijden onder zo’n hersenloze actie. Want al die duizenden supporters in Nederland, van welke club dan ook, hebben hier niks aan kunnen doen. Uiteraard moeten we voorkomen dat dit nog een keer gebeurt, maar dat kan alleen met een dadergerichte aanpak.

Sluit je aan

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!