Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kunnen we even lachen?

Op verschillende websites is te lezen dat Az, op verzoek van Fox Sports, de ’topclubstatus’ van de KNVB krijgt. Hoe is het mogelijk dat een club die in de historie slechts twee keer kampioen is geworden, wordt aangemerkt als een topclub? Hoe is het mogelijk dat een tv-zender (Fox Sports) de macht heeft om een club deze status te laten krijgen?

Er zijn in Nederland slechts drie clubs die de topclubstatus hebben (Ajax, Psv en Feyenoord). Deze clubs hebben respectievelijk 34, 24 en 15 kampioenschappen behaald. Az wordt nu blijkbaar in diezelfde categorie geschaard. Ter vergelijking, Sparta is zes keer kampioen geworden.

Het gaat hier overduidelijk om een goedkope marketingstunt van Fox en de Alkmaarders. De tv-zender zal straks meer reclameinkomsten genereren, omdat ze dan nog meer duels kunnen uitzenden met een “topclub”. Het is erg treurig dat de nationale voetbalbond hierin meegaat. We zijn erg benieuwd waarom zij hiervoor hun akkoord hebben gegeven. Of is het wederom een geldkwestie?

Het zal ons niets verbazen als er morgen op de Kaasmarkt in Alkmaar een huldiging plaats zal vinden voor het behalen van de ’topclubstatus’. Az zal deze triomf zelf ongetwijfeld zien als weer een stap in de richting voor het afdwingen van een Champions League-ticket.

Sluit je aan

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!