Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het Supportershome

HET SUPPORTERSHOME, DE STAND VAN ZAKEN

Vrijdag 23 januari 2015, een dag die door vele Ajax supporters word gezien als een zwarte dag in hun supporters beleving. De dag dat hun thuis het supportershome door brand compleet werd verwoest, slechts een handjevol items/artikelen hebben de brand overleefd.

Iedereen was eigenlijk al bezig met het weekend want zondags was de wedstrijd tegen Feijenoord en op zaterdag vond de laatste training plaats. Een training die open was voor publiek en altijd druk werd/word bezocht, deze dag gaat altijd gepaard met veel gezang en vuurwerk. Na de training bezocht de selectie samen met de supporters de plek des onheils.

Al snel kwam er een tijdelijk home maar deze zou aan het eind van het seizoen verdwijnen, wat er dan zou komen was niet bekend. Nu na drie jaar is het dan zover dinsdag 6 februari jongstleden werdt de grond opgeleverd voor het nieuwe home. Deze zal komen aan de zuidzijde in de parkeergarage onder de Arena. 60 parkeerplaatsen zijn verdwenen voor het 60 bij 20 meter grote home, in totaal 1200 m3 (het ouwe home was 50 m3 groter) wat plaats bied aan 900 man.

Al ver voor de verwoestende brand was men al bezig met een nieuw supportershome, diverse locaties kwamen ten sprake. Al met al heeft het ruim zeven jaar geduurd voordat er uiteindelijk werd getekend en het nieuwe supportershome een feit was. Een van de vaste gesprekspartners tijdens de besprekingen was wijlen burgemeester Eberhard van der Laan, een voorstander voor het nieuwe home en tot aan zijn overlijden zich volledig en met succes heeft ingezet voor de komst van het home.

De voorzijde zal geheel bestaan uit spiegelglas ( je kan van binnen naar buiten kijken maar niet andersom) en heeft vier in/uitgangen, het home is ook makkelijk bereikbaar voor rolstoelen. Er zal weer een eigen gecertificeerde security aanwezig zijn, uiteraard zal er ook weer een camerasysteem hangen (dat is een verplichting van de voorwaarden voor de vergunning)

Ajax zal de eigenaar worden en stichting bestuur supportershome de uiteindelijke huurder, ook nu zullen vrijwilligers een grot rol spelen bij het runnen van het home. Het home zal tijdens alle wedstrijden vier uur voor aanvang wedstrijd open zijn en als het fluitsignaal in de Arena klinkt zal het home sluiten (na de wedstrijd is het home gesloten).

De indeling van het home is bepaald door de vaste medewerkers van het home, er zullen 3 bars, een rookruimte ( deze heeft plaats voor 80 rokers), een kantoor annex vergaderruimte, 2 blokken toiletten waaronder een invalidetoilet, 4 ingangen, diverse munten automaten waar je met pin en cash kan betalen, diverse opslagruimtes en er zullen geen stoelen en tafels worden geplaatst.
Hoe de indeling precies zal zijn kan je zien op de foto in het midden van dit artikel. De afzettingen in de parkeergarage voor het home zijn inmiddels al geplaatst, ook met de eerste voorbereidingen is inmiddels begonnen voordat de werkelijke bouw gaat beginnen. De bouw zal ongeveer 6 maanden duren en zoals het er nu uitziet gaat het home met het nieuwe seizoen open. Uiteraard zal er een speciale opening plaatsvinden maar daar worden jullie in de loop van het jaar verder over geïnformeerd.

Sluit je aan

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!