Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het Europese seizoen 2019/2020

Het Europese avontuur ten einde na tenenkrommende avond in de Johan Cruijff Arena. Het was een bijzonder Europees seizoen wat begon in Griekenland tegen PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League. Hierop volgde een tweeluik met APOEL Nicosia wat na een doelpuntloos gelijkspel thuis werd afgemaakt met een 2-0 overwinning.

De groepsfase van de CL was een feit en de loting zorgde voor een poule met Chelsea, Valencia en Lille. Op het oog een spannende poule waarin overwinteren niet uitgesloten leek. Er werd afgetrapt met een mooie thuisoverwinning tegen Lille met 3-0. De daarop volgende uitwedstrijd bij Valencia werd met dezelfde klinkende cijfers gewonnen. Het thuisduel met Chelsea ging met 0-1 verloren waarop Chelsea ons op 5 november verwachtte in London. Door een straf die de UEFA Ajax heeft uitgedeeld voor het ‘vernielen van stoeltjes in het uitvak in Mestalla’ blijft het uitvak leeg in Londen. Deze wedstrijd zal ons desondanks nog lang bij blijven en helaas niet vanwege het resultaat maar vanwege de scheidsrechter die de meest krankzinnige beslissingen nam tijdens dit duel. De naam Gianluca Rocchi staat bij velen nog in het geheugen gegrift. Deze wedstrijd eindigt in 4-4 waardoor Ajax op 10 punten komt en overwintering in de Champions League nog in eigen hand heeft. Thuis tegen Valencia komt Ajax een goal vroeg in de eerste helft niet meer te boven, dus volgde de Europa League.

Getafe was hierin de tegenstander, eerst uit in Madrid en daarna de return in Amsterdam. We hebben allemaal kunnen zien wat een triest en laf voetbal onze Spaanse tegenstanders hebben laten zien deze twee wedstrijden. Helaas wist Ajax hier te weinig tegenover te stellen en hierdoor dus uitgeschakeld in de 16e finale.

Volgend seizoen zonder voorrondes de Champions League in knallen en laten zien wat we waard zijn!
Dat het net zo’n mooi Champions League toernooi mag worden als dat het vorig jaar was!

AFC Ajax – PAOK Saloniki
AFC Ajax – APOEL Nicosia
AFC Ajax – Lille OSC
AFC Ajax – Chelsea FC
AFC Ajax – Valencia CF
AFC Ajax – Getafe CF

Sluit je aan

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!