Search
Close this search box.

Halsema verbiedt toeschouwers bij oefenwedstrijd Ajax

De Amsterdamse horeca is al ruim twee maanden weer geopend voor publiek, ook kunnen steeds meer evenementen en demonstraties (in aagepaste vorm) plaatsvinden en de drukte in de winkelstraten is bijna terug op het oude niveau. Langzaam maar zeker proberen we met gezond verstand het normale leven op te pakken.

Wij kijken natuurlijk al maanden uit naar het moment dat Ajax weer het veld op mag en wij onze club kunnen aanmoedigen vanaf de tribunes. Deze week staat er een oefenduel thuis tegen RKC op het programma, waarbij een beperkt aantal toeschouwers welkom mocht zijn. Mocht zijn inderdaad, want burgemeester Halsema verleent namens de gemeente Amsterdam geen toestemming voor het organiseren van een voetbalwedstrijd met publiek.

We hebben uiteraard te maken met een coronavirus dat nog overal woedt, maar dat wil niet zeggen dat er niets mogelijk is. Terwijl er in heel Europa, dus ook in Nederland, al succesvol (oefen)wedstrijden met publiek worden georganiseerd, besluit mevrouw Halsema doodleuk om Ajax-supporters dat plezier niet te gunnen. Ajax had een duidelijk plan om deze wedstrijd in veilige banen te leiden.

Dat Femke en Ajax-supporters niet de beste vrienden zijn, is al een tijdje duidelijk. Toch hebben wij lang geprobeerd in gesprek te blijven en het beste ervan te maken. Ze toont nu duidelijk aan dat ze haar positie niet waard is. Voor ons is de maat vol.

Hoe lang accepteren wij deze ongein nog van een persoon die blijkbaar niet het beste met Ajax en Amsterdam voor heeft? Een burgemeester is er toch voor alle burgers van de stad?

Wij willen voetbal. Wij willen Ajax. En het is inmiddels zo ver gekomen dat we Halsema willen zien aftreden.

Sluit je aan

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!