Zoek
Sluit dit zoekvak.

Halsema niet onze burgemeester

Wapen van Amsterdam

Vandaag stemt de gemeenteraad van Amsterdam in het geheim over de tweede termijn van Femke Halsema als burgemeester. Als we terugblikken op de periode van haar eerste termijn, dan kunnen we maar één conclusie trekken: Halsema is niet onze burgemeester. Maar ook zeker niet de burgemeester die bij onze mooie stad Amsterdam past.

Ajax en de supportersvertegenwoordiging hadden een zeer goede relatie met voormalig burgemeester Eberhard van der Laan. Hij dacht tot het laatste moment voor zijn overlijden in 2017 altijd met ons mee in mogelijkheden en oplossingen. Zo had hij onder andere een belangrijke rol bij de realisatie van ons nieuwe supportershome. Helaas zien wij hiervan helemaal niets terug bij Halsema. De goede contacten die we hadden met de Amsterdamse burgemeester zijn in de eerste ambtstermijn van Halsema volledig in rook opgegaan.

Ook zien we dat Amsterdam onder Halsema steeds meer zijn identiteit verliest. De ‘echte’ Amsterdammer wordt steeds meer uit de stad verdreven. Daarvoor in de plaats komen er steeds meer yuppen, expats en studentikoze jongens en meisjes met rijke ouders in Amsterdam wonen. We zien dat De Wallen zouden moeten verhuizen naar de Zuidas, de pleziervaart steeds meer wordt geweerd uit de grachten en dat festivals moeten inkrimpen.

Maar bovenal constateren we dat onze relatie met de Amsterdamse burgemeester niet meer is wat het geweest is. Het contrast met Halsema’s voorganger, die proactief en met interesse contact met ons had, is enorm.

We hopen dat de gemeenteraad een wijs besluit neemt en niet instemt met een tweede termijn voor Halsema. Wij zien graag een burgemeester die staat voor de cultuur en identiteit van ons mooie Amsterdam en die zich op een positieve manier wil inzetten voor ons aller Ajax en de supporters!

Sluit je aan

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!

SLUIT JE AAN

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!