Zoek
Sluit dit zoekvak.

G-T-F

Get The Fuck!

We zullen het weten dat we een niveautje lager spelen. Wat een hemelsgroot verschil met vorig jaar was het afgelopen donderdag. Het Ajax-spel, het stadion, de scheidsrechter (ja, het kan nog slechter!) en zeker de tegenstander. Alles was van een veel lager allooi.

Natuurlijk wisten we dat we na de dramatische uitschakeling in de Champions League (bedankt Var en Uefa!) een stap terug moesten doen maar dat het verschil zo fors zou zijn had de grootste pessimist nog niet kunnen voorspellen. Niet alleen Frenkie de Jong waarschuwde ons al voor de irritante knokploeg die Getafe heet, de hele voetbalwereld was het er wel over eens dat dit een hele lastige kluif zou worden voor Ajax. Maar goed, dat waren Real en Juventus vorig jaar ook…

Het verliep allemaal desastreus. Ajax kwam niet of nauwelijks aan voetballen toe en liet zich provoceren door irritante klootzakjes die hier zelfs nog niet bij het amateurtoneel zouden worden aangenomen. Getafe staat derde in La Liga maar dat is niet vanwege oogstrelend voetbal.

Feit blijft wel dat Ajax in vorm het Getafe heel moeilijk had moeten kunnen maken. Maar met spelers die uit vorm zijn en hun niveau van vorig jaar bij lange na niet aantikken, gelouterde spelers die zich uit de tent laten lokken en spelers die gewoon het Ajax-niveau niet aan blijken te kunnen, wordt het een lastig verhaal. Wel geteld 1 doelpoging in 90 minuten is toch Ajax-onwaardig! Erik ten Hag wacht deze week een zware taak de boel weer snel op de rit te krijgen. Immers, Europese uitschakeling brengt Ajax weer terug naar waar we een paar jaar geleden stonden: een bijrol in Europa en gerommel in de marge.

Aan ons zal het donderdag zeker niet liggen om het anti-voetbal van Getafe het zwijgen op te leggen. De Johan Cruijff ArenA zal 90 minuten (of langer) kolken. Want dat is donderdag nodig om de achtste finales te bereiken. Laten we ervoor zorgen dat die enge toneelspelers van Getafe zich de pleuris schrikken in het meest beruchte theater!

Sluit je aan

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!

SLUIT JE AAN

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!