Search
Close this search box.

F-Side blijft de komende wedstrijden leeg! (update)

Er zijn veel vragen met betrekking tot de 11 benodigde scanpunten om je seizoenkaart op F-side te behouden. Omdat de F-side tot nader bericht leeg blijft, is deze regeling dit seizoen niet van kracht, of wordt aangepast als op korte termijn blijkt dat wij wel met een volle F-side onze club kunnen ondersteunen.

Na drie oefenduels hebben alle groeperingen op de F-Side besloten dat tijdens de komende thuiswedstrijden in de Eredivisie de tribune op Zuid eerste ring leeg blijft.
 
De F-Side heeft normaal gesproken plek voor 5000 seizoenkaarthouders. Echter, in de huidige situatie (rekening houdend met alle corona maatregelen) kunnen er zeker geen 5.000 Ajacieden op dit tribunegedeelte plaatsnemen. Dat houdt in dat elke seizoenkaarthouder op de F-Side maar één keer per een aantal wedstrijden naar het stadion kan. Hoeveel is nog niet bekend, maar het is duidelijk dat het maar één keer in de zoveel wedstrijden is en dat vinden wij onwenselijk. 

Aan het besluit liggen de volgende overwegingen ten grondslag:

  • gebrek aan interesse in de afgelopen oefenduels;
  • een seizoenkaarthouder mag maar één keer per een aantal wedstrijden naar binnen;
  • er zal geloot moet worden wie er naar welke wedstrijd mag.

Wij  hebben altijd aangegeven  dat we alle supporters erbij willen hebben (Alles of niets)  Dit is niet zozeer een statement richting Ajax of de gemeente Amsterdam, maar heeft te maken met het logische feit dat wij niet willen dat er voor ons gekozen wordt wie er wel en wie er niet bij mogen zijn.
 
De komende week krijgt iedere seizoenkaarthouder een e-mail vanuit AFC Ajax. Hierin kan je de keuze maken of je de komende tijd wél of niet naar wedstrijden van ons aller Ajax wil.
 
Wij verzoeken alle seizoenkaarthouders op de F-side op de mail aan te geven dat je niet komt, de F-Side blijft hoe dan ook leeg!

Sluit je aan

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts €10,- per seizoen kan dat!

SLUIT JE AAN

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 10,- per seizoen kan dat!