Zoek
Sluit dit zoekvak.

Erik, bedankt!

Een aantal jaar geleden koos Ajax voor een nieuwe hoofdtrainer. Het was aan Erik ten Hag de taak om na een aantal mindere jaren Ajax weer terug te brengen naar de plek waar het hoorde. Dat is natuurlijk bovenaan in de Eredivisie en daarbij zover mogelijk komen in Europa. Peter Bosz had al laten zien wat er op Europees niveau allemaal kan met een club als Ajax, dus in feite was niks onmogelijk.

In het begin was er nogal wat twijfel, Erik ten Hag had natuurlijk geen Ajax verleden en daarbij nog geen grootse successen behaald als hoofdtrainer. Toch kreeg hij de kans en die pakte hij met beide handen aan. Hij wist volgens de Ajax-filosofie, met een combinatie van eigen jeugd en ervaren spelers zoals Tadic, Klaassen en Blind, grote successen te behalen.

Hij werd drie keer kampioen met Ajax, won tweemaal de KNVB-beker en eenmaal de Johan Cruijff-schaal. Maar wat ons natuurlijk het meest in bijgebleven, is het memorabele seizoen waar ook in Europa grote successen behaald werden. Uiteindelijk heeft Erik ten Hag zich dus laten zien als een trainer van topniveau en daarbij is hij, zoals hij recent in een interview verkondigde, een beetje Ajacied geworden.

Wij wensen Erik de komende jaren veel succes bij Manchester United en willen hem bedanken voor de afgelopen jaren bij Ajax. Daarbij staat de deur bij Ajax natuurlijk altijd open voor hem, dus wie weet tot ooit.

Sluit je aan

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!