Search
Close this search box.

Een magere Klassieker

De eerste Klassieker zonder publiek werd vandaag gewonnen door Ajax met een magere 1-0. Het was een niet al te beste pot. Ondanks de kansen van de tegenpartij zat een grotere overwinning er zeker in, maar Ajax liet het afweten. Jammer genoeg speelde Huntelaar niet, hij zou zeker de score verder vergroten.

Voor veel supporters was het vreemd en onwennig om deze wedstrijd in de Johan Cruijff Arena op tv te bekijken. Je wilt gewoon vanaf de tribune je club naar de overwinning schreeuwen en lekker schelden op de tegenstander, zeker als het de aartsrivaal is. Daarom werden er afgelopen weken verschillende plannen bedacht om toch een beetje in de stemming te komen en de spelers te benadrukken dat deze wedstrijd gewonnen MOEST worden. Zo werden er de nodige spandoeken met motiverende teksten gemaakt en in het stadion opgehangen.

De laatste training van Ajax was achter gesloten deuren. Daarom zou vandaag een groep supporters, enkele uren voor aanvang van het duel, de Ajaxspelers bij het stadion verwelkomen om hen dat laatste steuntje in de rug te geven. Logischerwijs zouden hierbij de coronamaatregelen in acht worden genomen. Helaas vond de lokale driehoek dit niet zo’n goed idee en besloot hierop het hele politiekorps in te zetten. Een achterlijk machtsvertoon met vele ME- en arrestantenbusjes, waarbij zelfs het beruchte waterkanon niet ontbrak. Verschillende supporters moesten zich identificeren en werden gewezen op het verbod van samenscholing. Vrijwel iedereen werd verzocht direct naar huis te gaan. Vervolgens werd er gedreigd met arrestaties.

We zijn inmiddels gewend dat ons vrij weinig gegund wordt. Voormalig burgemeester wijlen Eberhart van der Laan zou de situatie vandaag oplossen door van tevoren een gesprek aan te gaan met de supporters. Hij zou zijn vertrouwen naar ons uitspreken. De huidige burgemeester kiest helaas voor een totaal andere en vooral bizarre aanpak. Vandaag uitte zich dit in een nieuw dieptepunt, door supporters te verbieden om in de buitenlucht en op gepaste afstand hun club te steunen. Onverklaarbaar als je beseft dat er vorige week nog een demonstratie met 500 man in het Westerpark wèl werd toegestaan.

Maar goed, de drie punten zijn binnen en we zullen deze zondag verder maar snel vergeten.

Sluit je aan

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!