Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dit is een noodsignaal!

Supporterscollectief NL luidt noodklok over stagnerende inkomsten clubs

Stadions zijn al heel lang leeg. Het is al bijna een soort van normaal en dat is het natuurlijk totaal niet. Covid-19 grijpt om zich heen, dus maatregelen zijn noodzakelijk. Maar de spaarpotjes van de clubs raken leeg. Supporterscollectief Nederland luidt de noodklok.

https://youtu.be/uuusg7UXDgg

We willen allemaal graag naar onze club. Supporteren zoals we zijn gewend. Dat dit nu nog niet kan op de oude manier snapt iedereen. Voor veel betaald voetbalclubs is de huidige situatie alleen wel bijzonder zorgelijk. Zelfs nijpend. Heel erg nijpend.

Het water komt clubs aan de lippen te staan, terwijl er nou niet direct perspectief is op betere tijden. De onzekerheid is groot. Want wanneer is publiek wel weer welkom? Daar is op dit moment echt niks over te zeggen. Geen publiek, geen inkomsten. Wel kosten.

Supporterscollectief Nederland schrijft het volgende op diens digitale huis: “Inkomsten stagneren, kosten lopen door, de spaarpot raakt leeg. Als dit veel langer duurt, vallen clubs om. Dan komt de maatschappij straks weer tot leven, maar zijn sommige clubs verloren gegaan. Dat mogen we niet laten gebeuren.”

Daarom luidt het collectief de noodklok. Concreet vraagt men het volgende: 

  • Een gesprek met de minister, samen met de ECV, CED en KNVB;
  • Toezeggingen dat het voetbal zo snel mogelijk terug kan naar plateau zes (beperkt publiek mogelijk) met uitzicht op plateau zeven (volle stadions);
  • Een oplossing om het bestaansrecht van clubs te waarborgen zolang beperkingen gelden.

In bovenstaand filmpje van het collectief spreekt een stem: “Ons thuis zit op slot. Wolken die niet donkerder konden. Ons vuur blijft branden. Maar hoe hard ons vuur ook brandt, deze strijd gaan onze clubs verliezen. Politiek Den Haag, dit is een noodsignaal.”

Bron: ajaxlife.nl

Sluit je aan

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!