Search
Close this search box.

Dief van je eigen portemonnee

Ongeveer anderhalf jaar geleden vond de transfer plaats waar bijna niemand blij mee was. Jeugdproduct Brian Brobbey stak Ajax een mes in de rug en ruilde het mooie Amsterdam transfervrij in voor Leipzig. Op dat moment heerste vooral onbegrip, woede en teleurstelling bij ons als supporters. Uiteraard, zoals verwacht liep het avontuur van Brobbey in dat grauwe Leipzig uit op een enorme mislukking. Het duurde dan ook niet lang voordat Brobbey weer op huurbasis terugkeerde naar Ajax. We weten dat hij een jonge speler is die in combinatie met zijn foute zaakwaarnemer een ontzettend domme fout heeft gemaakt. Natuurlijk verdienen de meeste personen een tweede kans, dus ook Brian Brobbey.

Het zit ons alleen niet lekker dat Ajax rond de 17 miljoen euro betaalt voor een eigen jeugdspeler die ons afgelopen jaar enorm hard heeft genaaid. Wat moeten ze wel niet denken in Leipzig? ’We halen een speler gratis op en kunnen hem daarna verkopen voor een flink bedrag, prima zakendoen met die Amsterdammers!’ In onze ogen zet Ajax zichzelf enorm voor schut door dit bedrag te betalen. Wij gaan er daarom vanuit dat er duidelijke afspraken met Brobbey zijn gemaakt en dat hij zeker niet direct een riant salaris gaat verdienen, want als er iemand gekort mag worden op zijn salaris is het uiteraard Brian Brobbey. Misschien is het een goed idee om het opgestreken tekengeld uit Leipzig terug te betalen aan Ajax?

Tot slot nog een boodschap aan Brian zelf: We weten dat je beïnvloed werd in je keuzes, maar van die stoorzender hebben we nu geen last meer. Denk voortaan twee keer na voor je zo’n ontzettend belangrijke beslissing wilt nemen. Het enige wat je nu nog kunt doen is deze transfer terugbetalen op het veld. Voor elke meter moet gestreden worden en we willen doelpunt na doelpunt zien. Zie dit als een plicht waarmee je een fout rechtzet bij de club waar je alles aan te danken hebt. Je hoort Ajax op je blote knieën te bedanken dat je überhaupt bent teruggehaald na zo’n streek, helemaal voor zo’n idioot bedrag.

Sluit je aan

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!