Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Telegraaf; de onbetrouwbare mediapartner van Ajax

Het seizoen is misschien afgelopen, maar we zijn nog steeds aan het bijkomen. De sportieve prestaties van Ajax 1 vielen, ten opzichte van de voorgaande seizoenen, zwaar tegen. Ook binnen onze club gebeurde er van alles. Zowel de bestuursraad als algemeen directeur Edwin van der Sar stappen op.

Kritische media
Dat de media ons aller Ajax het gehele seizoen bekritiseerden om de prestaties in het veld – en een gebrek aan technisch beleid buiten het veld – is logisch. Het voetbal was dit seizoen gewoon niet om aan te zien. Daarnaast hebben we lang moeten wachten op de aanstelling van een technisch directeur en weten we tot op heden niet wie de nieuwe trainer wordt. Helaas hebben de afgelopen periode veel oud-Ajaxspelers afscheid genomen van hun geliefde club door allerlei onhandigheden van de beleidsbepalers. Oud-Ajaxspelers die we juist nodig hebben om de visie Cruijff uit te dragen.

Schadelijke media
Naast de altijd kritische media, zijn er ook media die steevast nog een stap verder gaan. Die vinden het nodig om het op de persoon te spelen en onze club te beschadigen. Een lichtend voorbeeld hiervan is de zogenaamde Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf en diens collega, chef voetbal Valentijn Driessen. Met hun columns en podcasts hebben ze dit seizoen weer een belangrijke bijdrage geleverd aan de onrust binnen onze club. Ze maken gebruik van niet-integere leden van de vereniging Ajax die het nodig vinden om interne informatie naar beide heren te lekken. Het meest recente voorbeeld is de publicatie van Verweij over het opstappen van de bestuursraad. Aan het begin van de Algemene ledenvergadering op 24 mei jl. kondigt voorzitter Frank Eijken via een verklaring het aftreden van de voltallige bestuursraad aan, in verband met een gebrek aan vertrouwen. De voorzitter is nog niet eens klaar met het oplezen van zijn verklaring of Verweij weet in De Telegraaf te melden dat de bestuursraad is opgestapt. Een duidelijk voorbeeld van dat er een lijntje is tussen de journalist en een onbetrouwbare bron (bronnen?) binnen de vereniging.

Je kunt je na al die jaren afvragen wat de bedoelingen zijn van De Telegraaf met de columns en podcasts van Driessen en Verweij. Laat De Telegraaf nu al jaren Official Mediapartner zijn van Ajax. Ja, je leest het goed: Official Mediapartner. Wij vragen ons af wat de toegevoegde waarde is om een Official Mediapartner te hebben en wat je van deze samenwerking mag verwachten. In onze ogen doet mediapartner De Telegraaf door hun berichtgeving alleen maar afbreuk aan onze mooie club.

Het contract met De Telegraaf als Official Mediapartner loopt medio 2023 af. De AFCA Supportersclub adviseert de Ajaxdirectie om goed af te wegen of je het contract met zo’n ‘onbetrouwbare’ partner moet verlengen. Wij zien namelijk niet hoe dit een positieve bijdrage aan onze club levert.

Sluit je aan

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!

SLUIT JE AAN

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!