Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Eredivisie is dood, de lol is ervan af!

Vandaag is bekend geworden dat de KNVB de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie medio juni weer wil hervatten.

Zoals reeds eerder aangegeven vinden wij dit onverantwoord en scharen ons achter het standpunt van Ajax. Marc Overmars liet onlangs al weten dat de gezondheid van spelers, staf, supporters en alle andere betrokkenen prioriteit heeft.

Mocht er toestemming komen van de RIVM dan zal Ajax de trainingen half mei weer oppakken. De inhaalwedstrijd tegen Utrecht zal dan als eerste gespeeld worden. Vervolgens is het idee om de competitie in het weekend van 19, 20 en 21 juni weer verder te spelen.

Dit plan van de KNVB heeft meerdere haken en ogen. Hoe zit het bijvoorbeeld met de spelerscontracten? Hoe zit het met de seizoenkaarten? Nu bekend wordt dat de wedstrijden pas worden ingehaald na de officiële einddatum van het seizoen. De nationale voetbalbond suggereert ook dat de (inhaal)wedstrijden zonder publiek gespeeld dienen te worden. Hier zijn wij uiteraard helemaal geen voorstander van.

Het standpunt van de KNVB is ongetwijfeld onder druk van de UEFA uitgesproken. Er staan grote financiële en commerciële belangen op het spel. Echter, de competitie zou alleen hervat moeten worden als de veiligheid gegarandeerd is.

De KNVB gaat hun beoogde scenario verder uitwerken. Wordt het uiteindelijk een machtsstrijd tussen de clubs en voetbalbonden? Het einde van de competitie kan nog spannend worden.

Sluit je aan

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!