Zoek
Sluit dit zoekvak.

Brian Brobbey, het Ajax shirt niet waard

Brian, je bent slechts 19 jaar oud en staat bekend als een groot talent uit de jeugdopleiding van Ajax. Al sinds 2010 bij de club, de club waar je alles aan te danken hebt. Ondanks dat, heb je toch een mes in de rug gestoken van Ajax en loop je transfervrij de deur uit. Je levert Ajax geen cent op en dat doet je helemaal niks.

Ook jij bent zo dom en naïef geweest om in de trucjes te trappen van Rioolrat Raiola. Er hing notabene nog een doek voor je in de Johan Cruijff ArenA met de tekst: ‘’Brobbey nog een jaar’’, maar het deed je allemaal niks, jij had je besluit toch al genomen. Het verhaal ging nog rond dat je zou bijtekenen, maar wij wisten wel beter. Je naïeve en onverschillige houding sprak boekdelen. Er zijn talloze voorbeelden van voetballers die dezelfde verkeerde beslissing hebben genomen en verkeerd terecht kwamen. Hebben de voorbeelden van Justin Kluivert en Ouasim Bouy je niet wakker gemaakt? Schijnbaar niet. Dan moet je het maar ervaren om erover mee te praten. Laat dit nogmaals een voorbeeld zijn voor andere jeugdvoetballers, ga niet in zee met die rioolrat.

Het Ajax-shirt dragen moet je verdienen, je moet er trots op zijn, iets wat jij totaal niet bent en niet uitstraalt. Jarenlang bij Ajax gespeeld en kansen gekregen op jonge leeftijd, maar een blijk van waardering is ver te zoeken. Na je debuut tegen Fortuna Sittard gaf je nog aan dat je bij Ajax zou blijven en uitgerekend na de thuiswedstrijd tegen Young Boys wordt je transfer bekend gemaakt. We kunnen je niet anders beschrijven dan een ondankbare klootzak. Jij bent het levende bewijs dat clubliefde bij (jeugd)spelers steeds minder voorkomt. Ondanks dat de ervaren spelers Davy en Dušan je proberen te behoeden voor deze fout trek jij toch je eigen plan.

We hopen dan ook dat je geen minuut meer zal maken in ons mooie Ajax-shirt, niet in het eerste, maar ook niet in Jong Ajax. Het enige wat we je gunnen is individueel trainen op het achterste veldje van De Toekomst, maar eigenlijk vinden we dat nog zonde van het gras ook. We zullen zien of het geld je gelukkig heeft gemaakt als je over een aantal jaar in de spits staat bij Almere City. Ondanks dat je belangen werden behartigd door Rioolrat Raiola heb jij uiteraard ook zelf ingestemd met de transfer in plaats van een mooie toekomst bij de mooiste club waar jij en Ajax zo hard voor hebben gewerkt. Dat maakt je net zo’n rat als die pizzabakker.

Sluit je aan

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!