Zoek
Sluit dit zoekvak.

Beperkingen FC Twente-uit

Beperkingen FC Twente-uit

Aanstaande zaterdag start de verkoop voor FC Twente-uit. Jarenlang was bij deze wedstrijd sprake van een verplichte buscombi, maar de afgelopen tijd leek hier verbetering in te komen. Ajax-supporters zouden volgens de afspraken in het vooroverleg namelijk met een bus- en autocombi kunnen afreizen naar Enschede. Tot dit besluit afgelopen week werd teruggedraaid door de Enschedese politie. Die had nietszeggende ‘informatie’, waardoor ze het niet aandurfde om enkele tientallen Ajacieden met de auto te ontvangen. Het is schandalig dat de lokale autoriteiten een besluit maken op basis van deze waardeloze ‘informatie’.

Daar komt bij dat we negentig kaarten minder krijgen ten opzichte van eerdere seizoenen, omdat de voorste rijen van het uitvak leeg moeten blijven. Dit betekent dat FC Twente niet voldoet aan de richtlijnen van de KNVB wat betreft de capaciteit van het uitvak. De club heeft hiervoor dispensatie gekregen van de voetbalbond, maar een dispensatie kan niet eindeloos duren. Wij verwachten volgend seizoen dus met het gebruikelijke aantal supporters te kunnen afreizen.

Ook zal er een net voor het uitvak hangen. Tijdens de bekerwedstrijd afgelopen februari waren deze beperkende maatregelen ook al van kracht. Niet omdat Ajacieden zich misdragen hebben, maar omdat supporters van andere clubs voorwerpen en vloeistoffen naar beneden hebben gegooid. Gestraft worden voor de daden van een ander, dat kan als voetbalsupporter in Nederland.

De AFCA Supportersclub vindt het belangrijk dat supporters wedstrijden van hun club zonder al te veel beperkingen kunnen bezoeken. Nietszeggende ‘informatie’ en het gedrag van supporters van andere clubs zouden daar géén invloed op moeten hebben.

Supporters van FC Twente mochten afgelopen januari met vrij vervoer afreizen naar Amsterdam. Dit terwijl wij steevast worden beperkt in het bezoeken van uitwedstrijden in Enschede, zonder dat zich noemenswaardige incidenten hebben voorgedaan. We hopen dat de supportersverenigingen van FC Twente zich ook uitspreken tegen het beleid van hun club en lokale politie. Iedere supportersvereniging zou immers hetzelfde doel moeten hebben: normalisatie. Wij zijn in ieder geval helemaal klaar met deze onevenredige en beperkende maatregelen.

Sluit je aan

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!