Zoek
Sluit dit zoekvak.

Beelden Ajax-iconen onthuld in Supportershome

De twee Ajax-directeuren Marc Overmars en Edwin van der Sar onthulden vrijdagmiddag in het Ajax Supportershome het borstbeeld van Piet Keizer. Na dat plechtige moment waren er tot hun verrassing nóg twee beelden die een plekje kregen. Zo stonden Overmars en Van der Sar opeens tegenover hun eigen gezichten. 

Het belooft een mooie traditie te worden in het Supportershome, onder de Johan Cruijff ArenA. De bedoeling is namelijk dat er naast de deze dag onthulde beelden, in de toekomst nog méér kunstwerken van Ajax-iconen de ruimte zullen verfraaien. Piet Keizer was vrijdag de eerste in de rij. Hij overleed vijf jaar geleden, op 10 februari 2017 op 73-jarige leeftijd. De linksbuiten van het Gouden Ajax dat begin jaren zeventig drie keer op rij de Europa Cup I won, is levensecht vastgelegd door Hans Jouta.

Deze kunstenaar maakte ook de beelden bij de ArenA van Bobby Haarms en Johan Cruijff. 

Zoon Rinse Keizer onthulde samen met Overmars en Van der Sar het eerste borstbeeld dat een plaats krijgt aan de lange zijde van het Supportershome. ”Piet was net zoals Johan Cruijff en vele anderen, één van de spelers die Ajax groot hebben gemaakt”, zeggen Henk en Marcel tijdens de onthulling. ”Wij wilden zijn borstbeeld als eerste in het Supportershome hebben staan. Bij de opening van het home spraken we al uit dat we voetballers die veel voor Ajax hebben betekend, hier een plek willen geven. Een soort Hall of Fame.” 

Na die mooie woorden richtten Henk en Marcel het woord tot Overmars en Van der Sar. Zonder dat zij het in de gaten hadden werden de beelden van de Ajax-directeuren binnengebracht. ”Ook zij verdienen dit”, aldus Henk. ”Ik kan ook al verklappen van wie het vierde beeld wordt gemaakt: Jack Reynolds. Die man heeft Ajax veel successen gebracht. In de Tweede Wereldoorlog werd hij gedeporteerd en na de bevrijding keerde hij terug en oogstte nog meer prijzen. Dan ben je een held.”

De keuzes voor de volgende beelden wordt in samenspraak met de supporters gemaakt. Er zijn al ideeën voor nóg zes beelden.

Bron: Ajax

Sluit je aan

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!