Zoek
Sluit dit zoekvak.

Alex Kroes moet blijven als algemeen directeur

De afgelopen twee weken is er voldoende gezegd en geschreven over de situatie rondom Alex Kroes. Uiteindelijk gaat het niet meer om de schuldvraag, maar om de strafmaat die daarbij hoort. Dit hebben wij ook aangegeven tijdens de gesprekken die wij met Michael van Praag en de Ajaxdirectie hebben gevoerd. De snelheid, de stelligheid en de wijze waarop Van Praag aangeeft dat ontslag de enige optie is, heeft ons enorm gestoord. Er zijn meerdere wegen die naar Amsterdam leiden. Elke situatie en omstandigheid is anders en er moet per geval beoordeeld worden.

De AFCA Supportersclub wil dat Alex Kroes zijn functie als algemeen directeur kan voortzetten. Wij geloven immers in zijn visie en kwaliteiten. De afgelopen weken doen wij er dagelijks achter de schermen alles aan om Kroes in zijn functie te houden. Wel blijven wij afhankelijk van de deskundigheid van juristen.

Wat ons opvalt is dat Michael van Praag samen met de rest van de Raad van Commissarissen (RvC) heel veel energie stopt in het ontslag van Alex Kroes. Dit draait om handel in aandelen met voorkennis voor 17.500 aandelen (omgerekend ongeveer € 190.000,-). Aan de andere kant doet dezelfde RvC weinig moeite om te onderzoeken of de plusminus 110 miljoen euro die is uitgegeven aan middelmatige spelers wel juist, rechtmatig en voldoende gecontroleerd is. De conclusies van het rapport-Mislintat, die afgelopen week als een goedkope bijlage achter de agenda van de uitgeroepen BAVA van 21 mei zijn geplakt, zijn hier het bewijs van. Uit werkelijk niets blijkt dat dit een kwalitatief goed onderzoek is geweest. Het lijkt wat ons betreft op een rapport waarvan van tevoren bekend was wat de uitkomst zou zijn.

Wij hopen dat Alex Kroes zijn werkzaamheden als algemeen directeur snel weer kan voortzetten. De AFCA Supportersclub blijft zich op de voor- en achtergrond keihard maken voor de juiste mensen op de juiste plaats binnen onze club.

Sluit je aan

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!