Zoek
Sluit dit zoekvak.

Update: Geen supporters bij Kampioenswedstrijd

Het kabinet heeft besloten dat de landelijke pilot met toegangstests niet wordt verlengd. Hierdoor wordt dit duel zonder publiek gespeeld en vindt er geen verkoop plaats.

Bron: Ajax Fancare

Ajax start kaartverkoop onder voorbehoud voor duel met FC Emmen

We hebben nieuws over het kampioensduel met FC Emmen. Ajax start de kaartverkoop, zonder te weten of de autoriteiten toestemming geven voor de aanwezigheid van supporters. Mochten er Ajacieden bij mogen zijn, dan heeft Ajax z’n zaken vast op orde. Mocht het niet doorgaan, dan krijgen kopers hun geld netjes terug.

Ajax speelt zondag om 14.30 uur thuis tegen FC Emmen. Het is de wedstrijd waar kampioensschaal 35 uit een KNVB-kofferbak gaat worden getoverd. Daar wil je als Ajacied bij zijn, maar er is op dit moment nog geen definitief besluit over het spelen van dit thuisduel met publiek (7500 supporters).

Toch start Ajax de kaartverkoop donderdag om 15.00 uur. Je kunt je zaken maar beter goed geregeld hebben bij eventueel positief bericht, nietwaar? Mocht pas na kaartverkoop bekend worden dat er geen supporters welkom zijn, dan worden de gekochte wedstrijdkaarten terugbetaald.

Toegang en testen
Als deze wedstrijd weer onderdeel uitmaakt van de pilot van de Rijksoverheid, dan heb je naast een wedstrijdkaart ook een negatieve testuitslag nodig. Hiervoor moet je binnen 40 uur voor aanvang van de wedstrijd een eenmalige sneltest doen via testenvoortoegang.nl.

Kaartverkoop
Uiteraard heb je, naast bovengenoemde negatieve testuitslag, ook een wedstrijdkaart nodig. Deze kun je dan vanaf donderdag 29 april om 15.00 uur in de Ajax ticketshop bestellen.

De kaartjes kosten 15 euro (korte zijde) of 25 euro (lange zijde). Ajax ging er lang vanuit dat enkel AZ-thuis met beperkt publiek kon worden gespeeld, maar nu blijkt dat er wellicht meer duels met publiek volgen, wordt er een bijdrage gevraagd. Dat is niet zo gek, want aan het spelen van thuisduels met (beperkt) publiek zijn hoge kosten verbonden. Er wordt bij de kaartverkoop geen onderscheid gemaakt tussen supporters die al dan niet naar Ajax – AZ zijn geweest.

Eén per seizoenkaart
Vanaf 15.00 uur kun je per seizoenkaart één kaart bestellen. Heb je meerdere seizoenkaarten? Dan kun je maximaal twee kaarten bestellen. Na aankoopontvang je het ticket als mobile ticket in de Ajax app. Let op, het ticket is in dit geval niet overdraagbaar. En wees er snel bij, want de beschikbaarheid is helaas zeer beperkt.

Sluit je aan

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!

SLUIT JE AAN

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!