Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ajax onwaardig!

Voor het tweede jaar op rij is pijnlijk duidelijk geworden dat Ajax niks te zoeken heeft in de Champions League. Een wedstrijd kan je verliezen, maar de manier waarop dat gebeurde is Ajax onwaardig. De ploeg was machteloos en ontbeerde passie en zeker ook kwaliteit.

De passie kwam daarentegen wel van een paar honderd supporters die voorafgaand aan de wedstrijd de tijd hadden genomen de spelers het belang van overwinteren in de Champions League te tonen. De spelersbus werd bij de Van der Madeweg massaal onthaald met vuurwerk. Dit was ook het enige vuurwerk dat deze avond te zien was. Ajax was slap, inspiratieloos en er werd maar één uitgespeelde kans gecreëerd. Op deze manier gaat het, net zoals vorig jaar, ook in de Eredivisie nog knap lastig worden om de koppositie te verdedigen.

Neem daarbij nog de instelling van Ten Hag, die doodleuk ‘overwinteren in de Champions League een bonus’ noemt en ‘de Europa League een mooi evenement’ vindt, en de frustratie onder de Ajax-supporters is compleet. Met zo’n mentaliteit kom je in Rotterdam of Eindhoven misschien nog weg maar zo werkt het hier niet.

Maandag is de loting voor Europees voetbal, maar dan wel voor de Europa League. ‘Een mooi evenement’, rot toch op man!

Sluit je aan

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!