Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ajax’ nieuwe ticketsysteem

Al enige tijd pronkt Ajax in al haar uitingen met de slogan “#forthefuture”. In veel gevallen is het voor de club verstandig om vooruitstrevend te blijven werken, maar wat betreft het ticketsysteem lijkt dit minder slim. Al rondom de oefenwedstrijd tegen Leeds United bleek het nieuwe systeem kuren te hebben die weinig hoop op verbetering geven. Deze betreffende wedstrijd was pas de eerste (!)
thuiswedstrijd van het seizoen 2021/22 waar Ajacieden bij mochten zijn. Wij houden ons hart vast voor de wedstrijden die nog komen gaan.

De ellende begon al enige tijd vóór de wedstrijd: op het moment van de kaartverkoop. In plaats van het direct kopen van een ticket, hebben de meeste supporters eerst kennis mogen maken met de inmiddels beruchte wachtrij. Deze heeft gezorgd voor veel frustratie. Daarnaast is het voor veel mensen niet mogelijk om een kwartier tot twintig minuten (in sommige gevallen zelfs langer) vrij te houden voor kaartverkoop. Wellicht heeft men nog geen rekening gehouden met de vele mensen die werken of andere verplichtingen hebben. Na veel moeite lukte het de meesten alsnog om een ticket te bemachtigen. Deze supporters wisten alleen nog niet dat de grootste beproeving nog moest komen.

De wedstrijddag van Leeds-thuis gaf namelijk perfect weer hoe het al wankelende ticketsysteem definitief van zijn voetstuk viel. In de uren voor de wedstrijd kregen aanwezige supporters namelijk flink
wat voor de kiezen: een app die niet werkt, gebrekkige communicatie vanuit de club en enorme wachtrijen. Verdere toelichting is niet nodig, want zelfs de Ajacieden die niet rondom de ArenA waren, hebben via social media de immense klachtenregen kunnen volgen. Uiteindelijk zag Ajax ook in dat de situatie onhoudbaar was. De club kwam met e-tickets via de mail in plaats van de (niet werkende) QR-codes in de app.

Het is duidelijk geworden dat dit nieuwe ticketsysteem nog lang niet naar behoren werkt. We hopen dat de club hier snel een oplossing voor vindt.

Sluit je aan

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!