Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ajax gaat zaterdag rond Ajax – PEC een nieuw resale platform testen

We wachten er al jaren op een nieuwe ‘Ajax kaartenmarkt’, nu lijkt het moment eindelijk daar. Seizoenkaarthouders die verhinderd zijn krijgen vanaf komend seizoen de mogelijkheid om hun ticket via Ajax door te verkopen aan medesupporters. Hiermee geef je medesupporters de kans om een wedstrijd van Ajax te bezoeken en je stoeltje is bezet. Rondom de wedstrijd van aankomende zaterdag begint er alvast een test met dit nieuwe platform.

Het is geen geheim dat er vaak lege plekken te zien zijn tijdens competitiewedstrijden van Ajax, sterker nog, het is een pijnlijk gezicht. Elke thuiswedstrijd heeft de melding ‘uitverkocht’, maar ondertussen zijn de lege stoeltjes een doorn in het oog.

Hoe werkt dit?

Via de huidige Ajax-app was het al mogelijk om kaartjes te delen, maar nu komt er ook een mogelijkheid om een ticket te verkopen. Zodra deze optie is geselecteerd, verdwijnt het mobiele ticket uit je account en wordt de kaart aangeboden op de resale pagina via www.ajax.nl/resale. Voor Ajax – Zwolle is dit al mogelijk voor alle supporters die een seizoenkaart hebben op de eerste ring Oost en Noord.
Op het moment dat het kaartje is verkocht, ontvang je per mail bericht en volgt de retourbetaling binnen vijf werkdagen na het thuisduel. De retourbetaling is 75% van 1/17e van je seizoenkaartbedrag. De seizoenkaarthouders die mee mogen doen aan deze test, ontvangen een e-mail.

Sluit je aan

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!