Search
Close this search box.

Ajax gaat in beroep tegen antwoord KNVB betreffende halve finale beker.

Komend weekend staat er een belangrijke competitieronde op het programma, maar daarna volgt op woensdagavond een Klassieker in de beker die nu al zijn schaduw vooruit werpt. De club Ajax heeft besloten in beroep te gaan tegen het antwoord van de KNVB dat de club heeft gekregen op het verzoek om uitkaarten ter beschikking te stellen voor het uitvak.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam gaf afgelopen week in een gesprek met RTV Rijnmond aan dat Ajaxsupporters bij een eventuele bekerfinale tussen Ajax en Feyenoord welkom waren geweest. Dat biedt perspectief voor volgend seizoen en daar gaan wij dan ook graag over in gesprek. Daarover later meer, maar de KNVB zou ook in de halve finale haar verantwoordelijkheid moeten pakken, aldus de AFCA Supportersclub en Supportersvereniging Ajax.

“Ik vind het erg genoeg dat we nu geen supporters toelaten. Grote armoede,” aldus Aboutaleb. Zo’n bekerfinale had de nodige politie-inzet gekost, aldus de burgemeester, maar dit was volgens hem wél gelukt. Mede door deze uitspraken zijn beide Amsterdamse supportersverenigingen gesterkt in hun mening dat de KNVB in eerste instantie er met al hun beschikbare inspanningen voor had moeten zorgdragen dat de uitkaarten voor deze halve finale zouden worden afgegeven.

De bond echter verschuilt zich nu achter een besluit van de burgemeester, waarin hij zonder overleg met betrokken partijen een vlucht vooruit neemt, terwijl in eerste instantie de reglementen van het bekertoernooi moeten worden gevolgd. Tevens hoort er een vooroverleg plaats te vinden voor elke wedstrijd. Dit is tot op heden niet met alle betrokken partijen gebeurd, ondanks dat dit een verplichting is volgens Artikel 10 Vooroverleg uit het Handboek Competitiezaken van de KNVB.

Aboutaleb biedt opening
“Ik ben pas echt opgelucht als beide supportersgroepen elkaar heen-en-weer accepteren” En: “Ik hoop op enig moment dat dit toch echt weer gaat gebeuren.” Deze woorden van Aboutaleb zijn in onze ogen een beetje vreemd maar biedt natuurlijk wel kansen. Want waarom géén 1.200 Ajacieden voor een halve finale in De Kuip en wel meer dan 10.000 Ajaxsupporters bij een finale?
Al eerder is door Ajax gesteld dat supporters uit Rotterdam naar de klassieker in de Johan Cruijff Arena mogen komen. Daarom zijn we nu aangenaam verrast door de uitspraak van burgemeester Aboutaleb, waarmee hij aangeeft dat ook de komst van Amsterdamse supporters mogelijk is in zijn stad – en dat hij daarvoor open staat. Dat daar een goed plan voor moet zijn, was al duidelijk en logisch.

SV Ajax en AFCA Supportersclub wilden dan ook graag zo snel als mogelijk verder in gesprek met de betrokken partijen om vanaf seizoen 2019-2020 structureel uitsupporters toe te laten bij de klassieker. Een eerste afspraak hiervoor is nu gemaakt zodat alle partijen zich ruim voor aanvang seizoen 2019-2020 kunnen voorbereiden op een eventuele komst van beide supportersgroepen.

We hopen dat Aboutaleb zich niet laat gijzelen door een kleine minderheid die wellicht niet open staat voor wedstrijden met aanhang van beide clubs, maar zoals zijn uitspraak doet vermoeden, kiest voor de overgrote meerderheid van welwillende supporters. Daarnaast gaan wij er vanuit dat de KNVB zijn eigen reglementen vanaf nu wél gaat toepassen maar helaas heeft dat geen invloed meer op de aankomende beker wedstrijd.

Sluit je aan

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!