Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ajax en supporters nemen afscheid van Simon Tahamata

Ajax en supporters nemen afscheid van Simon Tahamata

Simon Tahamata heeft per 1 maart afscheid genomen bij Ajax. Dit omdat hij als jeugdtrainer aan de slag gaat bij een zelf opgezette voetbalacademie in Berlijn. Voorafgaand aan Ajax – FC Utrecht krijgt Simon een welverdiend afscheid in de Johan Cruijff ArenA.

Tahamata kende een mooie carrière bij Ajax, waar hij tussen 1976 en 1980 actief was. Hij speelde 149 wedstrijden, werd drie keer landskampioen en won eenmaal de beker. Na zijn spelersloopbaan keerde hij terug als jeugdtrainer van Ajax. Dit deed hij in twee periodes. Na zijn eerste periode van 2004 tot 2009 keerde hij in 2014 terug in Amsterdam om aan de slag te gaan als techniektrainer bij de onder- en middenbouw op De Toekomst.

Simons vertrek markeert het einde van een tijdperk, maar deze geliefde Ajacied zal door ons niet vergeten worden. Niet als speler van Ajax 1 en zeker niet als jeugdtrainer op De Toekomst, waar de jeugdspelers met hem weglopen. De combinatie van clubliefde en de goede band met supporters maakt Simon Tahamata een uniek persoon. Hij is een voorbeeld voor oud-Ajax-spelers om ervaring en kennis over te brengen aan de jeugd op De Toekomst.

Om Simon Tahamata te bedanken voor zijn fantastische inzet wordt er voorafgaand aan het thuisduel met FC Utrecht op passende wijze afscheid genomen van Simon door club en supporters. Ook de AFCA Supportersclub zal afscheid van hem nemen.

Ook via deze weg willen wij Simon bedanken voor zijn toewijding en bijdrage aan de club: Simon, enorm bedankt en veel succes met je voetbalacademie.

Eens Ajacied, altijd Ajacied!

Sluit je aan

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!

SLUIT JE AAN

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!