Zoek
Sluit dit zoekvak.

AFCA Supportersclub stuurt brief aan Raad van Commissarissen voor behoud Alex Kroes

AFCA Supportersclub stuurt brief aan RvC voor behoud Alex Kroes

Vanochtend hebben wij een brief met onderstaande tekst naar de Raad van Commissarissen van Ajax gestuurd. Hierin roepen wij de RvC op om in gesprek te gaan met de Bestuursraad, met als doel het behoud van Alex Kroes als directielid van onze club. Afgelopen zondag was de mening van de supporters al overduidelijk. Met deze brief geven wij de RvC nogmaals een helder signaal.

De brief:

Beste commissarissen,

Op zaterdag 13 april 2024 heeft de Bestuursraad een statement naar de leden van Ajax gestuurd met een oproep aan de Raad van Commissarissen (RvC) om zijn besluit over het voorgenomen ontslag van Alex Kroes te heroverwegen. In hetzelfde statement staat dat de Bestuursraad op verschillende manieren heeft geprobeerd om hierover met u in gesprek te gaan, maar dat u daar geen gehoor aan heeft gegeven.

Ook de AFCA Supportersclub met haar achterban en vele andere Ajax-supporters zijn voor het aanblijven van Alex Kroes. Wij geloven in zijn visie en kwaliteiten. Zoals wij in eerdere berichtgeving hebben aangegeven heeft de snelheid, de stelligheid en de wijze waarop RvC-voorzitter Michael van Praag aangeeft dat ontslag van Alex Kroes de enige optie is, ons enorm gestoord. Er zijn meerdere wegen die naar Amsterdam leiden. Waar een wil is, is een weg. Denk in mogelijkheden, in plaats van onmogelijkheden. Dit alles in het belang van ons aller Ajax.

Wij vragen u dan ook vriendelijk doch dringend om in gesprek te gaan met de Bestuursraad en gezamenlijk te komen tot een oplossing die voor iedereen wenselijk en acceptabel is. Het behoud van Alex Kroes als directielid van Ajax staat hierin centraal.

De AFCA Supportersclub hoopt dat het verstand zegeviert en eenieder zijn trots en ego opzij kan zetten. Onze club heeft behoefte aan rust, de supporters hebben behoefte aan rust. Zij hebben dit seizoen al genoeg te verduren gehad. Alle aandacht moet uitgaan naar de voorbereiding op volgend seizoen, zodat we op z’n minst weer mee kunnen doen voor de landstitel. Er is werk aan de winkel!

Met sportieve groet,

Het bestuur van de AFCA Supportersclub

Sluit je aan

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!