Zoek
Sluit dit zoekvak.

Afbraakbeleid

Vanavond staat een wedstrijd op het programma waar velen al jaren op hadden gehoopt: Ajax-Liverpool. Vanwege de nog steeds heersende corona-epidemie wordt het duel helaas zonder publiek gespeeld.

Om de spelers toch een steun in de rug te geven, kwam er vanuit de groeperingen een mooi plan. Bij aankomst van de spelersbus zouden supporters een erehaag (van de snelweg tot aan het Arenadek) vormen waarbij er bengaalse fakkels zouden worden afgestoken. Hierbij zouden uiteraard de nodige voorzorgsmaatregelen worden getroffen, waarbij een afstand van 2 meter tussen elkaar zou worden gehouden.

Vanochtend leek dit voor burgemeester Halsema nog geen probeem. Echter, later vandaag kwam het onderzoeksrapport over het BLM-protest uit. Hierin wordt geconcludeerd dat er destijds duidelijk fouten zijn gemaakt door “onze burgermoeder”. Blijkbaar kreeg ze het daardoor te benauwd en heeft meteen het initiatief van de supporters verboden.

Om het verbod te handhaven, zal er op de route van het spelershotel naar het stadion duidelijk politie aanwezig zijn. Wij noemen dit paniekvoetbal van een incapabele burgemeester die wederom laat zien dat ze de functie niet waard is.

Halsema’s voorganger, Eberhard van der Laan, had één opdracht voor haar: wees zuinig op de stad en zorg voor elkaar. Het tegenovergestelde gebeurt, ze breekt alles af wat er de afgelopen jaren is opgebouwd! Puur afbraakbeleid.

Het is lang rustig gebleven aan de kant van de supporters, die alles maar met tegenzin moeten accepteren. Het geduld raakt toch echt een keer op. 

Sluit je aan

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!