Zoek
Sluit dit zoekvak.

Aanvullende informatie bekerfinale

Bekerfinale: PSV – Ajax

Ga je zondag de bekerfinale bezoeken? Bereid je dan goed voor en lees zorgvuldig de informatie door op deze pagina. Houd daarnaast @AjaxFancare in de gaten voor eventuele last-minute informatie. Om de Bekerfinale te kunnen bezoeken stappen alle Ajacieden via de gekochte bus- of treincluster op bij de Johan Cruijff ArenA. Hiervoor ontvang je uiterlijk 14 april een mobile ticket in de Ajax App. 

Mobile ticket

Voor de bekerfinale ontvang je een mobile ticket . Met je mobile ticket krijg je toegang tot jouw gekochte reiscluster, welke op het ticket vermeld staat. Naast je reiscluster staat ook de ingang en opstaptijd vermeld. Let op: je kunt geen gebruik maken van een ander cluster of ingang. 

Je mobile ticket is strikt persoonsgebonden en kun je dus niet delen of overdragen. Er kan gecontroleerd worden op legitimatiebewijs. Wanneer deze niet overeenkomt met de naam op het mobile ticket, zal de toegang worden geweigerd.

Opstaptijden 
Om de instapprocedure zo goed mogelijk te laten verlopen, kun je alleen gebruik maken van de tijd die op je mobile ticket staat vermeld. Je krijgt geen toegang tot ander vervoer of clusters. Houd je dus strikt aan de tijd die wij met je hebben gedeeld.  

Parkeren

Als je met de auto naar Amsterdam komt, kun je parkeren bij de diverse parkeergelegenheden in het ArenA-gebied. Parkeren op P2, Borchland of de Toekomst is zondag niet mogelijk. Voor de parkeerterreinen P1, P3 tot en met P7 geldt een evenemententarief van €12,-. Bij de overige terreinen geldt het reguliere uurtarief.  

Per openbaar vervoer is het ArenA-gebied ook bereikbaar. Let er wel op dat de terugkomst in Amsterdam na de wedstrijd ’s avonds laat kan zijn. Houd hier rekening mee en controleer of je aansluiting dan nog mogelijk is. 

Reizen met de bus

Heb je een kaart voor een buscluster? Deze vertrekt vanaf P2. Je kunt dit terrein bereiken via de witte loopbrug vanaf de Johan Cruijff ArenA. Bij de ingang van P2/witte loopbrug wordt je mobile ticket gescand . In de bus ontvang je vervolgens je toegangsbewijs voor De Kuip. Deze wordt slechts eenmalig per persoon verstrekt.  

Voor het betreden van de bus kun zul je gefouilleerd worden. Hierbij zijn de KNVB Standaardvoorwaarden van toepassing:  

– Kleine pakjes drinken en kleine plastic flesjes zonder dop zijn toegestaan 
– Alcoholhoudende dranken niet zijn toegestaan 
– Het in bezit zijn of het afsteken van vuurwerk is niet toegestaan 
– Glaswerk is niet toegestaan 
– Personen die onder invloed verkeren zullen worden geweigerd 
– Personen zonder geldig legitimatiebewijs zullen worden geweigerd 

Na de wedstrijd staan de bussen direct gereed voor vertrek. Gebruik dezelfde bus voor de terugreis als op de heenreis. De bussen zullen op diverse locaties in het ArenA-gebied stoppen om passagiers uit te laten stappen. Houd er rekening mee dat de aankomsttijd laat in de avond kan zijn.  

Let op: Bij het betreden van de bus zal de steward het relatienummer van jouw seizoen- of Club Card noteren zodat bij schade aan de bus achterhaald kan worden wie in de bus aanwezig is geweest. Wij hopen uiteraard dat dit niet nodig zal zijn. Deze gegevens worden vernietigd wanneer blijkt dat de bus geen schade heeft opgelopen. 

Reizen met de trein

Heb je een kaart voor een trein? Deze vertrekt vanaf het evenementenstation van de ArenA. Toegang tot dit perron verloopt via ingang die op je mobile ticket vermeld staat. Bij de ingang van het stadion wordt je mobile ticket gescand, waarna je via een route door het stadion naar het perron wordt geleid. Om alle treinen kort na elkaar te kunnen laten vertrekken zal er enige wachttijd zijn op de omloop in de Johan Cruijff ArenA. Er zijn enkele kiosken en toiletten geopend om dit wachten zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.  

Op het perron ontvang je vervolgens je toegangsbewijs voor De Kuip. Deze wordt slechts eenmalig per persoon verstrekt. Ook ontvang je tijdens de heenreis een polsbandje waarmee je na afloop van de wedstrijd tot het station bij De Kuip wordt toegelaten voor de terugreis. 

Voor het betreden van de trein kun je gefouilleerd worden.  Hierbij zijn de KNVB Standaardvoorwaarden van toepassing: 

  • Kleine pakjes drinken en kleine plastic flesjes zonder dop zijn toegestaan
  • Alcoholhoudende dranken niet zijn toegestaan.
  • Het in bezit zijn of het afsteken van vuurwerk is niet toegestaan
  • Glaswerk is niet toegestaan
  • Personen die onder invloed verkeren zullen worden geweigerd
  • Personen zonder geldig legitimatiebewijs zullen worden geweigerd 

Na de wedstrijd staan de eerste twee treinen direct gereed voor vertrek naar Amsterdam. Na vertrek van deze treinen zullen de volgende treinen direct voorrijden. In Amsterdam stoppen de treinen op station NS Bijlmer ArenA. Houd er rekening mee dat de aankomsttijd laat in de avond kan zijn. Reis je met de Ajax Kids trein houd dan rekening bij de uitstroom van het stadion en daarmee de terugreis met grote drukte.

In stadion De Kuip

Voor het betreden van het stadion dien je het toegangsbewijs te scannen die je in de bus of trein hebt ontvangen. Bij De Kuip zal er opnieuw een fouillering plaatsvinden welke ondersteund kan worden door speurhonden. Ook in De Kuip zijn de KNVB Standaardvoorwaarden van kracht. Ajax doet een dringend beroep op supporters om de geldende regels te respecteren waaronder: 

  • Steek geen vuurwerk af 
  • Gooi geen voorwerpen naar het speelveld 
  • Hou het stadion heel   
  • Onthoud je van spreekkoren

Daarnaast is roken in het stadion niet toegestaan. Ook worden tassen die groter zijn dan A4-formaat niet toegelaten en kunnen er geen tassen in bewaring gegeven worden. 

Tekst: Ajax.nl

Sluit je aan

Ben jij al lid van de AFCA Supportersclub? Voor slechts € 12,- per seizoen kan dat!